Historische hoeve

In een oogopslag

in het stadspark Vreden

Sinds het eind van de jaren zestig ligt het boerderijcomplex in het stadspark Vreden, direct aan de oever van de Berkel. De verschillende boerderijgebouwen stammen uit verschillende tijdperken en bieden tegenwoordig als museum inzicht in de historische bouw-, woon- en werkwijzen van de boerderijen in het Westmünsterland. De twaalf gebouwen komen uit verschillende plaatsen in het district Borken. Het middelpunt van het beschermde complex is het woonhuis van de boerderij Früchting in Vreden-Ellewick, gebouwd in 1712.

Informatie over de rondleiding
  • Een rondleiding door het stadspark is op elk moment mogelijk. Net als het stadspark is het hofjescomplex het hele jaar door toegankelijk.
  • Een rondleiding door het interieur is mogelijk tijdens de openingsuren, als onderdeel van een rondleiding of op aanvraag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Bürgerstiftung Vreden, info@buergerstiftung-vreden.de.
Informatie over de geschiedenis

De hoeve werd in 1969 gebouwd als resultaat van de gezamenlijke inspanningen van de stad Vreden en de Heimat- und Altertumsverein Vredener Lande e.V. (plaatselijke geschiedenis- en oudheidkundige vereniging). Het middelpunt van het beschermde complex is de boerderij Früchting uit Vreden-Ellewick, gebouwd in 1712. Het was ook het eerste gebouw dat zijn intrek nam in het stadspark en daarmee de eerste steen voor het hele boerderijcomplex. De in totaal twaalf gebouwen komen oorspronkelijk uit verschillende plaatsen en boerderijen in het district Borken. De verschillende landbouwgebouwen, zoals de graanschuur van Ahaus-Ammeln of de bakschuur van Legden, dateren uit de 18e - 20e eeuw.

Het boerderijcomplex wordt sinds 2019 verzorgd door de Bürgerstiftung Vreden. Nadat de gebouwen enkele jaren leeg en ongebruikt hadden gestaan, begon de burgerlijke stichting het boerderijmuseum weer toegankelijk te maken voor bezoekers.

Op de kaart

Historische hoeve
Kerssenbrockstraße
48691 Vreden
Deutschland

Tel.: +49 2564 9508927
E-mail:
Website: www.buergerstiftung-vreden.de/stiftungsarbeit/historische-hofanlage/mn_46776

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.