Kerstmarkt in Melle 2021

Geniet van een stijlvolle kerstsfeer

Schaatsen, dennengeur en glühwein

Voor veel bewoners van de stad Melle, van het Osnabrücker Land en van de naburige Westfaalse regio is een bezoek aan de Meller Kerstmarkt een vast programmapunt in de periode voor Kerstmis. 16 dagen lang worden in Melle de Rathausplatz en de Kirchplatz bij de Matthäuskerk omgebouwd tot een dorp met kerstkramen, dat jaar na jaar tienduizenden bezoekers fascineert. Het is vast de weldadige sfeer in de schaduw van de kerktorens van St. Matthäus en de Petrikerk en van het historische raadhuis, die de Meller Kerstmarkt uniek maakt. Door een stijlvolle ambiance, tot stand gebracht met meer dan 65 houten kramen, de grote verlichte toegangsboog en de sfeervolle verlichting van de kerstboom hoort de Meller Kerstmarkt inmiddels tot de bekendste en grootste in de Noord-Duitse regio.

Van alles en nog wat

Alweer hebben talloze aanbieders van kunstnijverheid uit Melle en de omliggende streken zich verenigd om een omvangrijk, schitterend aanbod samen te stellen. Daarbij draait het om een grote keuze in kunstnijverheid voor Kerstmis, maar ook in artikelen die het hele jaar door bruikbaar zijn. Te denken is aan speeldozen, sieraden, kaarsen, kerstaccessoires, allerlei spelletjes, pittenkussens, houten speelgoed, artikelen van wol of vilt en nog veel meer… Natuurlijk zijn er ook ieder jaar weer nieuwe aanbieders; zo zijn er dit jaar nieuwe kramen met als thema "Brei- & Pittenkraam" of "Handgemaakt". Opnieuw zijn er op de stand "Meller Künstler" getalenteerde en creatieve stadgenoten die hun geweldige werk presenteren en verkopen.

Dit aanbod wordt aangevuld met veel kramen, die gerund worden door verenigingen of groepen met een sociale doelstelling. De bezoeker van de Meller Kerstmarkt kan deze belangrijke doelen steunen bij de UNICEF-stand met kerstkaarten, bij de wafelbakkerij van de Matthäusparochie of bij de stands van het Rode Kruis, de Wereldwinkel of met het aanbod van de Petriparochie. Veel sponsorverenigingen van de scholen en kleuterscholen in Melle presenteren zich en bieden creatieve en lekkere dingen aan ter ondersteuning van hun werk.

Sfeervol programma

Nog een belangrijke factor voor een goede sfeer is een bont gevarieerd en hoogwaardig cultureel programma, dat gedurende de 16 dagen de bezoekers aangenaam bezighoudt. Kinderen kunnen zich verheugen op het dagelijks openmaken van een van de deurtjes van de adventskalender op het in kersttooi gestoken podium.
De "After-Work-Avond" op de laatste vrijdag van de Kerstmarkt is inmiddels een vast gegeven. De fascinatie om de Meller Kerstmarkt op deze avond tot 22:00 uur te beleven, kent steeds meer aanhangers. Dit jaar zullen op 13 december vanaf 20:00 uur de Blechreiz-Company zorgen voor opperbeste stemming onder de dan zeker weer vele duizenden bezoekers. Het avondprogramma op het podium wordt live uitgezonden op OS-Radio 104,8.

Meller Kufenzauber

Pal naast de Kerstmarkt ligt dit jaar voor de derde keer een ijsbaan, waarop groot en klein winters plezier en amusement kunnen beleven. Deze ijspret is absoluut een sfeervolle aanvulling, die bovendien nog langer duurt dan de Kerstmarkt, want de ijsbaan is open tot en met oudejaarsdag.

Drie overnachtingstips in Melle

Op zoek naar een geschikte verblijfsmogelijkheid voor tijdens de kerstmarkt in Melle? Bekijk dan het aanbod en boek jouw favoriete accommodatie!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.