Kerstmarkt in Melle 2023

Geniet van een stijlvolle kerstsfeer

Dennengeur en glühwein rondom het raadhuis

01 t/m 17 december 2023

17 dagen lang worden in Melle de Rathausplatz en de Kirchplatz bij de Matthäuskerk omgebouwd tot een dorp met kerstkramen, dat jaar na jaar tienduizenden bezoekers fascineert. Het is vast de weldadige sfeer in de schaduw van de kerktorens van St. Matthäus en de Petrikerk en van het historische raadhuis, die de Meller Kerstmarkt uniek maakt. Door een stijlvolle ambiance, tot stand gebracht met meer dan 65 houten kramen, de grote verlichte toegangsboog en de sfeervolle verlichting van de kerstboom hoort de Meller Kerstmarkt inmiddels tot één van de bekendste in de Noord-Duitse regio.

Van alles en nog wat

Talloze aanbieders van kunstnijverheid uit Melle en de omliggende streken gaan zich verenigen om een omvangrijk, schitterend aanbod samen te stellen. Daarbij draait het om een grote keuze in kunstnijverheid voor Kerstmis, maar ook in artikelen die het hele jaar door bruikbaar zijn. Te denken is aan speeldozen, sieraden, kaarsen, kerstaccessoires, allerlei spelletjes, pittenkussens, houten speelgoed, artikelen van wol of vilt en nog veel meer… Natuurlijk zijn er ook ieder jaar weer nieuwe aanbieders; zo zijn er dit jaar nieuwe kramen met als thema "Brei- & Pittenkraam" of "Handgemaakt". Opnieuw zijn er op de stand "Meller Künstler" getalenteerde en creatieve stadgenoten die hun geweldige werk presenteren en verkopen.

Dit aanbod wordt aangevuld met veel kramen, die gerund worden door verenigingen of groepen met een sociale doelstelling. De bezoeker van de Meller Kerstmarkt kan deze belangrijke doelen steunen bij de UNICEF-stand met kerstkaarten, bij de wafelbakkerij van de Matthäusparochie of bij de stands van het Rode Kruis, de Wereldwinkel of met het aanbod van de Petriparochie. Veel sponsorverenigingen van de scholen en kleuterscholen in Melle presenteren zich en bieden creatieve en lekkere dingen aan ter ondersteuning van hun werk.

© Stadt Melle

Sfeervol programma

Nog een belangrijke factor voor een goede sfeer is een bont gevarieerd en hoogwaardig cultureel programma, dat gedurende de 17 dagen de bezoekers aangenaam bezighoudt. Kinderen kunnen zich verheugen op het dagelijks openmaken van een van de deurtjes van de adventskalender op het podium.
De "After-Work-Avond" met Christmas-Night-Shopping op de laatste vrijdag van de Kerstmarkt is inmiddels een vast gegeven en levert ieder jaar meer bezoekers op. 

Openingstijden kerstmarkt Melle

De kerstmarkt van Melle is dagelijks geopend van 14.30 tot 20.00 uur, op zaterdag vanaf 11.00 uur en op zondag vanaf 13.00 uur.

De 'after-work-avond' op vrijdag 15 december duurt to 22.00 uur

 

Hoe kom je bij de kerstmarkt in Melle?

Ik kom met de

Drie overnachtingstips in Melle

Op zoek naar een geschikte verblijfsmogelijkheid voor tijdens de kerstmarkt in Melle? Bekijk dan het aanbod en boek jouw favoriete accommodatie!

Kampeer aan het meer

Viersterrencamping Grönegau-Park Ludwigsee is ideaal vertrekpunt.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.