© Christoph Schueter

Puur wandelen, dat is de Hohe Mark Steig

Een wandelroute met unieke uitzichten en afwisselende etappes dwars door het natuurgebied Hohe Mark

Hohe Mark Steig: beleef meer dan 150 km pure natuur

Wandel in goed gezelschap of op eigen gelegenheid – meer dan 150 km door het natuurpark Hohe Mark – van Wesel naar Olfen. De Hohe Mark Steig voert u door dichte bossen, dromerige heidevelden, schilderachtige weides en meren. Adem de weidsheid in, hoor de stilte en ervaar landschappen met unieke uitzichten tijdens gevarieerde etappes van 19 tot 27 km lengte. Elke dag is anders. Of ontdek de “LandStreifer” – onze rondwandelingen – buiten de gebaande paden: beklim bergtoppen, kijk uit over stille wateren en ga op audiëntie bij de koning van het bos. Alles op één dag. Wandel in harmonie met de natuur en ervaar onderweg de gastvrijheid in de sfeervolle dorpen.

Natuurpark Hohe Mark

Te voet om bewust het landschap te verkennen. Soms vraag je je af of de fantastische zonsopgang of het prachtige panorama wel echt is. Je verbazen over hoe onbegrijpelijk mooi de streek is en je onderdeel voelen van dit alles. Op de Hohe Mark Steig, 150 km dwars door het natuurpark Hohe Mark van Wesel tot Olfen.

© Wanda Catsman

“Het is dat ik niet meer tijd heb, anders zou ik zeker verder wandelen over één van de vele gemarkeerde routes die aansluiten op deze wandeling.”

Benieuwd naar welke wandeling blogger Wanda in het Naturpark Hohe Mark heeft gelopen? Lees dan snel verder op onze blog Grensbelevenis.nl!

Ervaar de schoonheid van het afwisselende landschap

Ervaar de schoonheid van de natuur en laat die bewust op je inwerken, meng je soms in iets onbekends en beleef landschappen met een ander perspectief: Weiden en weilanden afgewisseld met boomgaarden en heidelandschappen, grote bosgebieden en heuvelachtige gebieden, waterlandschappen gevormd door meer panorama’s en uitgestrekte uiterwaarden van rivieren: Het natuurpark Hohe Mark haalt alles uit de kast. Waar wacht je nog op?

Highlights onderweg

Struin over de Westruper Heide

Tip: eind augustus staat de heide in bloei

Halterner Stausee

Geniet van de strandsfeer

© Yvette Bosch

Schloss Raesfeld

Schitterend kasteel in prachtige natuur.

Drie tips voor een langer verblijf

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.