Anholter Schweiz Biotope Wildlife Park

In een oogopslag

Het Biotopwildpark, ook wel liefkozend "De vitrine van de natuur" of "Anholter Schweiz" genoemd, is zeker een bezoekje waard! Het uitgestrekte parklandschap met zijn meer dan 100-jarige geschiedenis is een toevluchtsoord dat uitnodigt tot onthaasting en ontspanning. Gasten kunnen genieten van de unieke natuur en de plaatselijke fauna ontdekken met meer dan 300 dieren en 50 diersoorten. Het voederen van de dieren is toegestaan, mits het ter plaatse aangeboden voedsel voor dit doel wordt gebruikt.

Spannend en bijzonder is ook het landschap aan de oever van het meer met de "Zwitserse hut", die naar het voorbeeld van het Vierwoudstedenmeer werd gebouwd.

Informatie over de geschiedenis

Tijdens de Engelse tuinbeweging bouwde prins Leopold zu Salm-Salm in 1893 ter herinnering aan zijn huwelijksreis een replica van het Vierwoudstedenmeer met het Zwitserse huisje en een rotslandschap. Rotsblokken en hout werden per schip en met paard en wagen vanuit Zwitserland naar de Nederrijn vervoerd. Voor zijn 100ste verjaardag werd deze Engelse tuin, die op de monumentenlijst staat, uitgebreid tot een 56 hectare groot biotopisch wildpark.

De gasten vinden hier zes kilometer gemakkelijk begaanbare zandpaden, die opgaan in de typische landschappen en biotopen van Niederrhein en Münsterland, en waarlangs ruime dierenverblijven en grote volières liggen.

Op de kaart

Anholter Schweiz Biotope Wildlife Park
Pferdehorsterstraße 1
46419 Isselburg
Deutschland

Tel.: +49 2874 45355
E-mail:
Website: www.anholter-schweiz.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.