© Schloss Ippenburg

Kasteel Ippenburg

In een oogopslag

Kasteel Ippenburg - Tuinparadijs in het Osnabrücker Land!

Het imposante kasteel, de prachtige tuinen en de open dagen met zorgvuldig uitgekozen exposanten van planten en tuinaccessoires inspireren iedereen die van tuinieren of van sprookjes houdt.
 
Op alle zon- en feestdagen van mei tot en met augustus gaat de poort naar de tuin open voor bezoekers. Je kunt dan zelf een kijkje nemen in de grootste moestuin van Duitsland, verdwalen in de wildernistuin of je verwonderen over de kleurrijke bloemen in het rosarium. Je valt van de ene in de andere verbazing en aan één dag zul je nauwelijks genoeg hebben om alles te zien. 
 
Sinds de jaren 80 wordt het 10.000 m² grote park bij Kasteel Ippenburg ontworpen door Viktoria Freifrau von dem Bussche in de traditie van de Engelse cottagetuinen. De verschillende tuinen met eeuwenoude bomen gaan geleidelijk over in beheerd bos waar ook het familiegraf van de familie Von dem Bussche ligt.

Opgericht als een versterkt kasteel om territoriale aanspraken op de bisschop van Osnabrück af te dwingen, onderging het complex in de tweede helft van de 19e eeuw een volledige wederopbouw. Het huidige neogotische kasteel is met zijn opvallende gevels en hoektorens een architectonische bijzonderheid in het Osnabrücker Land. Dit wil je met eigen ogen zien!

Op de kaart

Kasteel Ippenburg
Schloßstraße 1
49152 Bad Essen
Deutschland

Tel.: +49 5472 / 9776336
Mobil: +49 173 / 274 3632
E-mail:
Website: www.ippenburg.de

Contactpersoon

Frau Freifrau Viktoria von dem Bussche
Schloßstraße 1

Tel.: +49 5472 / 9776336
Mobil: +49 173 / 274 3632
E-mail:
Website: www.ippenburg.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.