© Tourist-Information Bad Essen

Dinosaurussporen Bad Essen-Barkhausen

In een oogopslag

In een steengroeve bij Bad Essen-Barkhausen zijn versteende sporen van dinosauriërs gevonden.

De geschiedenis van de aarde - als je bij de gedachte alleen al begint te gapen, ben je vast nog nooit in het Natuur- en geopark TERRA.vita geweest. Want in dit natuurgebied rondom Osnabrück komt geschiedenis tot leven. Hoe? Nou, bijvoorbeeld bij de dinosaurussporen in Bad Essen-Barkhausen.

150 miljoen jaar geleden heerste hier een tropisch klimaat en hadden de dinosauriërs het voor het zeggen. Er liepen toen minstens elf dinosauriërs over een tijdelijk ondergelopen zandbank in het Wiehengebergte bij Bad Essen-Barkhausen en lieten daarbij hun sporen achter. Nu is deze steengroeve een bestemming voor een avontuurlijke dagje weg met twee dinosaurusreplica’s, gedetailleerde informatieborden en een wandelroute. Op een steile helling zijn de oude dinosaurussporen te bewonderen. Sommige sporen zijn nauwelijks als zodanig herkenbaar voor het ongeoefende oog. Andere zijn echter ontzettend duidelijk en gedetailleerd in de zandsteen bewaard gebleven. Een bijzondere plek die zowel indrukwekkend voor kinderen als voor volwassenen is!

Je kunt vlakbij de dinosaurussporen in Bad Essen-Barkhausen parkeren. Alternatief kun je ook met de fiets vanuit Bad Essen bij de voormalige steengroeve komen. En de 19 kilometer lange TERRA.track Megalosaurus brengt je wandelend vanuit het kuuroord naar de dinosaurussporen.


Op de kaart

Dinosaurussporen Bad Essen-Barkhausen
Buersche Straße
49152 Bad Essen - Barkhausen
Deutschland

Tel.: +49 5472 / 9492 - 0
Fax: +49 5472 / 9492 - 85
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.