© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH, Thorsten Schoentaube

Bad Iburg Woudkuurpark

In een oogopslag

Het kuurpark Bad Iburg Forest: dicht bij de natuur .

Hoe ruikt een echt bos? En hoe voelt het? In het Waldkurpark in Bad Iburg komt u daar gemakkelijk achter, want de meer dan 250 jaar oude reusachtige bomen vormen een heerlijk schaduwrijke, hectisch-vrije natuurruimte.

Naast enkele prachtige wandelpaden zijn er in het Waldkurpark twee uitstekende manieren om de natuur te beleven. Ten eerste het boomkroonpad, ongeveer 600 meter lang, meer dan 30 meter hoog en dus altijd op ooghoogte met eekhoorns, verschillende vogels en andere boombewoners. Ten tweede, drie gezondheidspaden van verschillende lengte voor blotevoetenwandelaars. Voor beginners is de korte route van 1,4 km aan te bevelen, want zonder schoenen lopen is voor ongeoefenden veel inspannender dan men zou denken. Aan de andere kant is het de moeite waard, want pater Kneipp raadde direct huidcontact met de bosbodem sterk aan. Hierdoor wordt de bloedsomloop en doorbloeding optimaal gestimuleerd, worden de spieren van voeten en benen getraind en gesensibiliseerd, wordt het immuunsysteem versterkt en worden de voetreflexzones gemasseerd. Voor de bekroning is er op het eindpunt een watertrappelplaats. Wanneer benen en voeten hier opdrogen en weer tintelend warm worden, voelen ze levendiger en sterker dan ze in lange tijd hebben gedaan - heerlijk.


.

Op de kaart

Bad Iburg Woudkuurpark
Am Kurgarten 30
49186 Bad Iburg
Deutschland

Tel.: +49 5403 / 404 66
Fax: +49 5403 / 404 86
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.