Kasteel Hünnefeld

In een oogopslag

Kasteel Hünnefeld stamt uit de 17e eeuw en is een erg waardevol stukje cultureel erfgoed.

Kasteel Hünnefeld ligt op een klein stukje rijden vanuit het centrum van Bad Essen. Dat ritje is zeker de moeite waard want het is een bijzonder kasteel waar je een kleine wandeling kunt maken en vervolgens in de tuin kunt genieten van een kop koffie met huisgemaakte taart.

Dat het een eeuwenoud gebouw is, staat vast: het kasteel werd voor het eerst genoemd in een document van 1146. Het complex met drie vleugels en twee verdiepingen werd tussen 1600 en 1614 gebouwd en vertoont de eenvoudige structuur van de late renaissance. De duiventoren werd in 1710 gebouwd naar Frans model. Het hele complex is omgeven door twee slotgrachten. En vergeet tijdens je bezoek ook de tuin niet! De baroktuin werd omstreeks 1800 omgevormd tot een prachtig Engels landschapspark. Later werden hier veel exotische bomen geplant, waarvan de meeste tot op heden in de tuin van Hünnefeld bewaard zijn gebleven.

Het kasteel wordt momenteel bewoond door drie generaties van de familie von dem Bussche-Hünnefeld. Een gedeelte van het kasteel hebben zij opengesteld voor publiek. In de noordelijke vleugel toont een museum de familiegeschiedenis. Het museum kan tijdens een groepsrondleiding worden bezocht. Kasteel Hünnefeld biedt daarnaast de mogelijkheid een nachtje in het kasteel door te brengen. Er is namelijk een bed & breakfast met drie mooie, smaakvol ingerichte tweepersoonskamers. Verder bevindt zich op Schloss Hünnefeld een café. In Café Alte Rentei kun je genieten van Deense delicatessen en huisgemaakte taarten. In het weekend kun je er met een reservering ook uitgebreid en luxe ontbijten.

Op de kaart

Kasteel Hünnefeld
Schloß Hünnefeld
49152 Bad Essen - Harpenfeld
Deutschland

Tel.: +49 5472 / 4428
Fax: +49 5472 / 949960
E-mail:

Contactpersoon

Frau Freifrau Luise von dem Bussche-Hünnefeld
Schloß Hünnefeld
49152 Bad Essen

Tel.: +49 5472 / 4428
Fax: +49 5472 / 9499608

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.