Tuinen en kastelen in het Osnabrücker Land

gartentraumtour2TOL_klein

De imposante waterburchten en statige kastelen weerspiegelen de regionale geschiedenis van het Osnabrücker land. Van vesting tot droomkasteel: De kastelen, burchten en adellijke landgoederen van het Osnabrücker land zijn in de meest uiteenlopende stijlen gebouwd. Afhankelijk van de periode en hun bestemming is de bouwstijl sierlijk of stoer, statig of juist romantisch. Ook liefhebbers van tuinen en parken zijn in het Osnabrücker Land aan het juiste adres.

GartenTraum-Tour

De Garten-Traum-Tour (‘droomtuin route’) voert langs kasteel Ippenburg, dat in het voorjaar het toneel is van het grootste Duitse tuinfestival. Een tuin met 400 soorten fuchsia’s, een bijzondere moestuin en een siertuin van 4000 vierkante meter zijn de bestemmingen van de volgende etappes. Hier bloeien actieve vakantiegangers op.

Kuurparken in het Osnabrücker Land

In het Osnabrücker Land zijn er taalrijke kuuroorden. En elk toont een leuk kuurpark: In de “Waldkurpark” in Bad Essen en in Bad Iburg krijgt u beweging in de buitenlucht. In het kuur- en bewegingspark in Bad Laer en in de zouttuin is wandelen de belangrijkste bezigheid van de gasten. En ook de rozentuinen en de paden rond de gradeerhuizen in Bad Rothenfelde nodigen uit tot wandelen.

kasteel ippenburg geheim over de grens

Kasteel Ippenburg
Vlakbij het kuurstadje Bad Essen in het Osnabrücker Land ligt een…

Lees verder

Kasteel Iburg
Het dubbele Kasteel Iburg in Bad Iburg was bisschoppelijk kasteel en…

Lees verder

Kasteel Hünnefeld
Slechts enkele kilometers verderop nodigt Kasteel Hünnefeld de ontdekkingsreizigers uit voor…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…