Openluchtmuseum Mühlenhof

In een oogopslag

De Mühlenhof is een heel bijzondere plek, want hier is met veel passie een stukje Münsterlandse cultuur en geschiedenis bewaard gebleven. In het openluchtmuseum kunnen bezoekers door het verleden wandelen en het leven van dichtbij meemaken.

Op het vijf hectare grote terrein vinden bezoekers 30 grote en kleine gebouwen uit de 16e tot 19e eeuw. Veel van de gebouwen zijn originele bouwwerken uit die tijd en stonden oorspronkelijk op het platteland van Münsterland of Emsland, terwijl andere zijn gereconstrueerd op basis van oude modellen. De interieurs van de huizen zijn ingericht met historische huishoudelijke voorwerpen, waardoor bezoekers een authentieke indruk krijgen van de leefgewoonten en omstandigheden en de manier van werken in het Münsterland van vroeger.

De Bockwindmühle, de Rossmühle, het Backhaus, de Spieker, het Mühlenhaus en de Gräftenhof zijn bijzondere architectonische monumenten.

Informatie over de rondleiding
  • Het openluchtmuseum kan worden bezocht tijdens de vastgestelde openingstijden.
  • Honden zijn op het terrein toegestaan, mits aangelijnd.
  • Tot de Mühlenhof behoort ook het café "Dorfkrug", dat onafhankelijk van het openluchtmuseum kan worden bezocht.

Op de kaart

Openluchtmuseum Mühlenhof
Theo-Breider-Weg 1
48149 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 981200
E-mail:
Website: www.muehlenhof-muenster.org

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.