Museum Sachsenhof Greven

In een oogopslag

Het openluchtmuseum "Sachsenhof" bij Greven geeft de bezoeker een zo levendig en levensecht mogelijk beeld van de vroegmiddeleeuwse Saksische levenswijze. De site is gebaseerd op archeologische vondsten en heeft een kruidentuin met geneeskrachtige en kleurstofplanten. Ook granen en leguminosen hebben hun plaats in het akkerbouwgebied van het landbouwcomplex.

Ook vandaag nog staat de vlasteelt voor de productie van de textielvezel linnen in het middelpunt van de belangstelling op het Sachsenhof. Op de jaarlijkse activiteitendagen kunnen de bezoekers kennismaken met de huisnijverheid van die tijd en deelnemen aan de vlasverwerking, het spinnen met de handspindel en het weven op het standweefgetouw. Het textiel van wol en linnen kan zelfs worden geverfd met behulp van de gekweekte verfplanten.

Vooral gezinnen kunnen op het Sachsenhof spannende en bewogen uren doorbrengen.

Informatie over de rondleiding
  • Het openluchtmuseum Sachsenhof is het hele jaar door vrij toegankelijk.
  • De toegang is gratis.
  • Rondleidingen zijn beschikbaar op aanvraag bij Greven Marketing.


Op de kaart

Museum Sachsenhof Greven
Pentruper Mersch 5
48268 Greven
Deutschland

Tel.: +49 2571 51958
E-mail:
Website: www.heimatverein-greven.de/sachsenhof.php

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.