© Rudi Schubert

Geniet van een voorjaarsuitstapje in Duitsland

Ontdek de Geheimen over de Grens dit voorjaar!

Groot aanbod aan bijzondere uitstapjes

Een dagje of weekendje samen op pad dit voorjaar; keuze genoeg! Romantische kastelen waar vorsten werden geboren, gezellige steden met een keur aan winkels en terrassen, fascinerend industrieel en ambachtelijk erfgoed, elegante musea, riante recreatiegebieden in het groen, ongerepte natuur en cultuur met een eigenwijs streeksausje.

Geheim van buiten leven

Ontdek het groen en natuurschoon dit voorjaar

Wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, rodelen en kanoën: het kan allemaal in het Duitse grensgebied. Uitdagende wandelpaadjes slingeren tussen eeuwenoude bossen, en kilometerslange fietspaden voeren je door heuvels en langs rivieren. Geniet van de natuur, de prachtige uitzichten én elkaar. Lunch in het gras met uitzicht op wilde paarden of picknick in de tuin van een kasteel.

© Rudi Schubert

Ontdek het geheim van buiten leven

De 5 leukste lente uitstapjes

Natuurgebied Waldhügel bij Rheine

Fossielen zoeken in steengroeve

De Waldhügel is een natuurgebied bij een voormalige steengroeve waar vroeger kalksteen werd gewonnen. Nu leven er meer dan duizend verschillende planten en dieren. In de aangrenzende steengroeve 'Middel' kan je op fossielenjacht. Vinden jullie eeuwenoude fossielen slakken ammonieten en zee-egels?

Plan je bezoek

Een bijzondere bezienswaardigheid in Bad Iburg is het boomkroonpad. Dit pad van 600 meter kronkelt op ruim 20 meter hoogte dwars tussen de bomen door. Vanuit de verschillende uitkijkpunten overzie je het hele Teutoburgerwoud.

Plan je bezoek

Miljoenen jaren geleden leefden er dinosaurussen en mammoeten op aarde. Oók in Nederland en Duitsland. Dit tijdperk staat bekend als het mesozoïcum en duurde maar liefst 183 miljoen jaar. Je kunt het onderverdelen in drie periodes: Trias, Jura en Krijt. Elke periode had zijn eigen klimaat, landschap en flora en fauna. We weten dit dankzij belangrijke sporen die bewaard zijn gebleven. Onder andere in natuurpark TERRA.vita kun je ze bekijken.

Plan je bezoek

Het waterstadje Nordhorn is eigenlijk een eiland. Het ligt midden in de rivier de Vecht. Dit ‘Venetië van het Noorden’ verken je natuurlijk per boot of op een waterfiets. Sluit de dag af in stijl op het heerlijke 'strandterras' aan de Vechtesee en proost met elkaar terwijl de zon in het water zakt.

Plan je bezoek

Er is altijd wel iets te doen: kermis, kofferbakverkoop, sportevenement of festival. Wandel door het leuke centrum of het stadspark dat ook openluchtmuseum is. Doe de 'Naturtour', de barrièrevrije fietstocht voor iedereen of maak een tochtje op of langs de Berkel. Ook interessant is museum Kult: centrum voor cultuur en levende traditie. Een bezoekje aan de flamingo's in het Zwillbrocker Venn mag zeker niet ontbreken.

Plan je bezoek
© Stadt Vreden

De perfecte regio voor picknicks

Picknicken wordt steeds populairder en de Duitse grensregio is perfect voor picknickliefhebbbers. Je kan je mand vol lekkernijen meenemen in de auto, op je fiets of in je rugzak. Verspreid over de regio liggen tientallen goed verzorgde picknickplaatsen: in de natuur, bij kastelen, bij kinderspeelplaatsen, bij meren en rivieren en zelfs tussen de wilde paarden. Heerlijk genieten van de streekproducten in een bijzondere omgeving!

 

Het geheim van puur genieten

In de kuuroorden vlak over de Nederlands-Duitse grens gaat ontspannen helemaal vanzelf. Duik hier letterlijk de natuur in en neem een bosbad. Geniet samen van de sauna, een massage en heerlijke maaltijden boordevol vitamines.

Het geheim van schat zoeken

Een streek boordevol verrassingen

In de Duitse grensstreek wemelt het van de schatten. Oude steden met schitterende gebouwen, verborgen steegjes en gezellige marktjes. Middeleeuwse kastelen met enorme tuinen. En musea vol kunst en geschiedenis. Ga samen op pad en laat je verrassen! Na een dag vol avontuur heten de Gasthofs je van harte welkom.

 

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Ontrafel het geheim van schatzoeken

Ga op zoek naar de parels

Halverwege de 17e eeuw werd in Münster en Osnabrück geschiedenis geschreven: verschillende onderhandelaars tekenden er de Vrede van Westfalen. Hiermee kwam een einde aan de Dertigjarige en Tachtigjarige Oorlog. Vanaf dat moment leefde Nederland weer in vrede. Het is dankzij de dappere vredesruiters dat de onderhandelaars met elkaar konden communiceren. Treed in hun voetsporen en herbeleef indrukwekkende gebeurtenissen uit een ver verleden.

Plan je bezoek

Net over de grens in Münster vind je een museum dat je niet zomaar in Duitsland zou verwachten. In het Kunstmuseum Pablo Picasso zijn meer dan 800 werken van Picasso’s eigenzinnige en meestal kleurrijke oeuvre te vinden. In ‘de galerij van de straatposter’ vind je 90 prenten om reclame te maken voor de kunstwerken van de grote kunstenaars Chagall, Matisse, Miró en Picasso.

Plan je dagje uit

Als je van auto’s houdt, móet je wel naar Automuseum Melle. In een oude meubelfabriek staan meer tweehonderd bijzondere oldtimers uit verschillende jaren glanzend klaar om bewonderd te worden. Automuseum Melle is een garage vol herinneringen. Ook leuk als je geen autofanaat bent. Al eens een elektrische auto uit 1899 gezien?

Plan je bezoek

Op audiëntie in het verleden

Deze middeleeuwse burcht zie je al van ver, want hij torent hoog boven de stad uit. In de meest bekende bezienswaardigheid van Bad Bentheim ervaar je hoe het voelt om te leven als een vorst. Beklim de kruittoren, steek een kaarsje aan in de Katharinenkerk en gluur op je gemakje rond in het koninklijke slaapvertrek.

Plan je bezoek

Vier de vrede in de vier musea.

Bekijk de beelden van schilder Felix Nussbaum in het Museumkwartier in Osnabrück.

Plan je bezoek

De leukste fiets-en wandelroutes om samen te ontdekken

Wil je samen lekker sportief bezig zijn en zoveel mogelijk van al het natuurschoon genieten? Kijk dan hieronder naar een aantal mogelijkheden om er op de fiets of per voet op uit te gaan. Je zult verrrast zijn door alles wat je tegenkomt qua mogelijkheden.

Heerlijk wandelen in het Witte Venn

Genieten van een lunch bij de Haarmühle en daarna Ahaus verkennen.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.