© Jean-François Pelletier

Il Paradiso - caffè enoteca

In een oogopslag

De Italiaanse manier - koffie, wijn, antipasti

De Smaak van Italië: De Wijn

Het Wijnkabinet van Jean-François Pelletier let vooral op drie criteria die met elkaar samenhangen: Het moeten wijnen van wijnboeren zijn, geen industrieel geproduceerde massaproducten; hij kent de meeste wijnboeren persoonlijk. Het tweede criterium is natuurlijke teelt. "Biologisch" is geen must, maar het is belangrijk dat de wijnen meer verbouwd dan gemaakt worden. Criterium drie: de wijnen zijn streekeigen en sterk van karakter. Dit is belangrijk omdat deze wijnen meer te vertellen hebben.

De Smaak van Italië: Koffie

Het begon allemaal in de 17e eeuw. Nadat de eerste koopvaardijschepen met koffie uit de Oriënt, Afrika en Brazilië Venetië hadden bevoorraad, was de weg niet ver meer voor het succes van deze warme drank over de hele wereld. Triëst, met zijn belangrijke koffiehaven, wordt tegenwoordig beschouwd als het mekka van de Italiaanse koffie. De vele oude cafés zijn zichtbare getuigen van een eeuwenoude traditie.

Op een vergelijkbare manier als de klassieke Italiaanse melanges wordt onze "Caffè italiano" gebrand en gemelangeerd. 

De espresso (uitsluitend de beste Arabica en Robusto bonen) komt uit Colombia, El Salvador en India en resulteert in een fluweelzachte, pittige en evenwichtige smaak. In de neus ruikt hij heerlijk naar chocolade en amandel. Geniet van de onvervalste Italiaanse koffiecultuur bij Il Paradiso!

De Smaak van Italië: Het Eten

Italiaanse wijn staat niet graag alleen - daarom heeft Il Paradiso heerlijke bijgerechten: ham en fruit, een verscheidenheid aan groenten, het Italiaanse nationale gerecht caprese, foccacia, bruschetta en crostini's. We bieden ook een selectie van onze beste wijnen. We bieden ook een selectie van onze beste olijfolie.
 


.

Op de kaart

Jean-François Pelletier
Markt 22
49074 Osnabrück
Deutschland

Tel.: 0541 9706666
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Meer restaurants

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.