© Sebastian

11 tips om je kinderen en jezelf te verrassen

Thuis zitten, of middels een uitstapje de grensregio beter leren kennen? Beide doe ik graag en wil dan ook graag mijn beste tips voor een dagje uit met jullie delen.

Mijn tips voor een geslaagd uitje in de grensregio

Mijn tips voor een geslaagd uitje in de regio. Wat doen we vandaag? Dat is een vraag welke vaders en moeders vaak horen. Ook ik heb deze vraag al vaker van mijn kinderen gekregen. Wordt het chillen in de zoutgrot, spelen in een kasteeltuin of aapjes kijken? Met deze tips wordt grenzen verleggen kinderspel!

Tip 1 | Swingolf Mehringer Heide

Bij Mehringer Heide is voor iedereen iets te beleven: koffie drinken, boerengolf spelen, dwalen in het maislabyrinth en de zoutgrot. Mijn tip: een korte omweg via het pontje “MehrLi” over de Ems!
Swingolf-mehringer-Heide-golven.jpgSwingolf-mehringer-Heide-golven.jpg

Tip 2 | Kasteel Burg Bentheim

Kastelen zijn voor kinderen altijd spannend! Welk kind wil niet een keer ridder of prinses zijn? Op kasteel Burg Bentheim krijg je echt het gevoel terug in de tijd te gaan. Zeker tijdens de ridderspelen, dan komt de geschiedenis weer tot leven.
Burg-Bentheim-Ritterspielen-Ridderspelen.jpgBurg-Bentheim-Ritterspielen-Ridderspelen.jpg

Tip 3 | Tierpark Nordhorn

De dierentuin in Nordhorn is zeer verfrissend en anders dan wat je gewend bent van andere dierentuinen. Gezellig, knus en je kunt heel dicht bij de dieren komen. Wat wij heel erg leuk vinden zijn de vele inheemse diersoorten.
Tierpark-Nordhorn-dierentuin-varkens-dame.jpgTierpark-Nordhorn-dierentuin-varkens-dame.jpg

Tip 4 | Schloss Dankern

Tijdens een dagje uit naar Schloss Dankern kun je werkelijk van alles doen: zwemmen, spelen in binnen- en buitenspeeltuinen en vanaf volgend jaar vind je hier zelfs een achtbaan!
Freizeitpark-Schloss-Dankern-kinderen-spelen-speeltoestel.jpgFreizeitpark-Schloss-Dankern-kinderen-spelen-speeltoestel.jpg

Tip 5 | Ketteler Hof

Pretpark Ketteler Hof is hèt familie uitstapje in het Münsterland. Vooral de zomerrodelbaan en de weide met reeën spreken de kinderen erg aan! Zelf vind ik de barbecueplaatsen, waar je je zelf meegebrachte vlees kunt grillen, het hoogtepunt.
Ketteler-hof-kinderen-spelen-speeltoestellen.jpgKetteler-hof-kinderen-spelen-speeltoestellen.jpg

Tip 6 | Alfsee

Of het nu zomer is of herfst, hier bij Alfsee valt altijd wel wat te beleven. Karten, waterskiën en vele speeltuinen maken dit tot een perfect uitstapje.
Alfsee-water-mensen-waterskieen.jpgAlfsee-water-mensen-waterskieen.jpg

Tip 7 | Burgers’ Zoo

Hier dompel je je werkelijk onder in een andere wereld! Vooral de grote en kleurrijke vlinders van Burgers’ Zoo vonden we erg bijzonder!

Tip 8 | Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn staat garant voor een geslaagd dagje uit voor iedereen! Hier vind je namelijk attracties voor grote en kleine kinderen. Met mijn dochter in de achtbaan en mijn zoon is niet bij de glijbanen weg te slaan.

Tip 9 | Attractiepark Slagharen

In Slagharen duik je in een andere wereld! Cowboys en indianen fascineren niet alleen mijn kinderen 😉
Freizeitpark-Slagharen-Ponypark-kinderen.jpgFreizeitpark-Slagharen-Ponypark-kinderen.jpg

Tip 10 | Apenheul

Apen zijn altijd al mijn favoriete dieren geweest in de dierentuin en hier vind je een dierentuin met alleen maar apen! Mijn meest bijzondere ontdekking in het grensgebied!
Museum-Wonderryck-Twente-kinderen.jpgMuseum-Wonderryck-Twente-kinderen.jpg

Tip 11 | Museum Wonderryck Twente

Een museum hoeft niet altijd saai te zijn! In het moderne Museum Wonderryck Twente ontdekken wij de natuur telkens opnieuw! Daarna nog even in de auto stappen en doorrijden naar Enschede voor een middagje shoppen.

Jij bent op zoek naar nog meer leuke dagjes uit in het duitse grensgebied voor de hele familie? Lees dan snel verder op geheimoverdegrens.nl!

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.