Kasteel Bentheim

In een oogopslag

Het imposante kasteel Bentheim troont op een prachtige zandstenen heuvelrug en is het enige kasteel op een heuveltop in de regio Münsterland. De eerste vermeldingen ervan gaan terug tot het jaar 1050.Informatie over de geschiedenisDe eerste vermeldingen van kasteel Bentheim en de graven van Bentheim gaan terug tot 1050. In de daaropvolgende jaren werd de geschiedenis van het kasteel gekenmerkt door verschillende gewapende conflicten. Het middeleeuwse gezicht van het kasteel is vandaag de dag nog op veel plaatsen te zien, zoals de kasteelmuren die rond 1160 zijn gebouwd, de toren van de Sint-Catharinakerk en de kruittoren. Het stenen kruis "Herrgott von Bentheim" wordt beschouwd als een van de oudste getuigenissen van het christelijke leven in de streek.Informatie over de rondleiding

Rondleidingen in het kasteel zijn ook mogelijk zonder rondleiding. Van maart tot oktober kan het kasteel worden bezocht tijdens de openingsuren. Van november tot februari kan het kasteel worden bezocht tijdens de openingsuren op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Het kasteel is gesloten op 24 en 25 december en op 1 januari.

Op de kaart

Kasteel Bentheim
Schlossstraße
48455 Bad Bentheim
Deutschland

Tel.: +49 (0)5922 5011
E-mail:
Website: www.burg-bentheim.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.