Naar een museum?

Veel aanbod in de grensregio

Genieten van de Duitse musea

Hou je van musea? In de Duitse grensregio is genoeg keuze. Moderne kunst vind je in het Pablo Picasso Museum in Münster. In Gronau leer je alles over pop- en rockmuziek, meer over de Romeinen kom je te weten in het Römermuseum in Haltern am See, En dan zijn er nog meer musea bijvoorbeeld over de Varusslag, de ijzertijd en schilders...

Duik in de geschiedenis

De Duitse grensregio kent een grote geschiedenis. In de mooiste musea leer je daar alles over. Hier liepen ooit dinosauriërs, Romeinen, Germanen, maar ook (vredes)ridders, monniken en handelsreizigers. Ontdek er alles over in musea als het Römermuseum in Haltern am See, museum Klipp Klapp, het Museumkwartier in Osnabrück, museum Kalkriese of paardenboerderij Hürmannsdag.

 

Stadhuis van de Vrede van Westfalen

Osnabrück

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land, Sven Christian Finke Ennen

Kasteel Iburg

Bad Iburg

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Leuk voor en met de kinderen

Met hele gezin erop uit, leuke dingen doen en er wat van opsteken? Dat kan in de musea in Duitsland. Keuze genoeg! Van auto's tot popmuziek en van Romeinen tot het leven in de bronstijd.

 

Kies je favoriete museum

Ontdek je nieuwe favoriete museum. Ervaar het leven in de middeleeuwen, het leven van de Romeinen, het boerenleven op  paardenboerderij Hürmannsdag of het simpele leven in Bronstijd op museum Bronzezeithof in Uelsen. Liever alles weten over klokkcn? Moderne kunst of schilderijen bewonderen. Bekijk de musea in de grensregio en kies.

Klooster Frenswegen

Nordhorn

© CC-BY-SA | Grafschaft Bentheim Tourismus

Otto-Pankok-Museum

Bad Bentheim

© Touristinformation Bad Bentheim

Kasteel Bentheim

Bad Bentheim

© CC-BY-SA | Grafschaft Bentheim Tourismus

Voormalige kloosterkerk van St. Clemens

Bad Iburg

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land

Markt

Osnabrück

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH, Sven Christian Finke-Ennen

Gedenkteken oude synagoge

Osnabrück

© CC-BY-SA | Marketing Osnabrück GmbH, Susanne Schoon

Bürgerbrunnen

Osnabrück

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH, Gerd Krauskopf

Kunst vind je over de grens

In de grensstreek vind je overal kunst. Of je nu op de fiets bent en de Kunstwegenroute volgen. Natuurlijk kan je ook een museum bezoeken, zoals het Picassomuseum of het LWL museum voor kunst en cultuur in Münster, het Otto Modersohnmuseum in Tecklenburg of de Kunsthalle in Osnabrück.

 

Leuke en leerzame evenementen

Van sommige evenementen steek je wat op, zoals de ridderspelen in Bad Bentheim waar je jein de middeleeuwen waant. Andere evenementen kunnen je op andere manieren blij maken, zoals de opening van het culturele jaar in Münster: Schauraum of de vrolijke Maiwoche in Osnabrück. Kunst, cultuur en geschiedenis. Je beleeft het in de grensregio.

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer evenementen in de Duitse grensstreek.

© Grafschaftbentheim Tourismus
-

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.