Telgte – stadje vol historie

Het historische Telgte is een echte parel in het Münsterland. Dit stadje laat geen wens onvervuld; een prachtige oude binnenstad, een idyllische ligging aan de Ems, een omgeving om van te dromen en een hele bijzondere sfeer.

Van bedevaart tot graanjenever

Telgte kent een lange traditie als bedevaartsoord; al in 1651 vond hier de eerste bedevaart plaats! De Wallfahrtskapelle vormt het hart van de historische binnenstad en is een barok pronkstuk. In het ernaast gelegen museum Religio kun je alles ontdekken over de rijke religieuze cultuur in deze streek. Iets heel anders – maar niet minder fascinerend – is een bezoek aan de oude jeneverstokerij. Deze ⇗Kornbrennerei is tegenwoordig een museum en een bezoek meer dan waard.

Van Spectaculum tot jaarmarkt

Elk jaar in augustus strijkt Spectaculum neer in het bedevaartsstadje Telgte; dit is een fantastisch spektakel voor iedereen die van de Middeleeuwen houdt. Aan het begin van de herfst is Telgte het toneel van een stokoude traditionele jaarmarkt; de ⇗Mariä-Geburts-Markt. Deze feestelijke kermis en veemarkt wordt al sinds mensenheugenis gevierd. Een andere goede traditie is de middeleeuwse kerstmarkt, die in de oude binnenstad altijd bijzonder sfeervol is.

Van fietstocht tot vredesroute

De prachtige ligging in het parklandschap van het Münsterland maakt van Telgte een prima stad voor fietsers. Ontdek historische grond op de Vredesroute – een interessante fietsroute die je langs de plekken van de Vrede van Münster uit 1648 leidt. Ook is Telgte een goed uitgangspunt voor de populaire tocht langs de rivier de Ems.

Wandelen in Telgte

Op slechts enkele minuten lopen van het centrum van Telgte begint een bijzonder landschapspark. Een afwisselend waterlandschap nodigt je uit om ontspannende wandelingen te maken en de natuur te bewonderen. De 6,5 km lange wandelronde is voorzien van in totaal 15 informatiepunten en andere beleveniselementen.  Je kunt de wandelbrochure hier downloaden.

Telgte op de kaart


Grotere kaart weergaven

Adres

Tourismus + Kultur Telgte

Kapellenstraße 2

48291 Telgte

Contact

Tel.: +49 (0) 2504 - 690100

tourismus@telgte.de

Bezoek de website

RELiGIO – Westfälisches Museum für religiöse Kultur
“Et in terra pax hominibus bonae voluntatis” – En vrede op…

Lees verder

EmsRadweg
Over een lengte van 379 kilometer fietst u via EmsRadweg, langs…

Lees verder

Friedensroute
Een uitstapje naar de Nederlandse geschiedenis: tussen 1643 en 1648 werd…

Lees verder

Werse Rad Weg
De Werse Rad Weg is een van Duitslands mooiste rivierenroutes –…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…