© Maud

Leuk uitje: Maria Geburts Markt in Telgte

Op dinsdag zaten we ’s morgens om 08.00 uur al in de auto, want we hadden weer een leuk uitje op de planning! Samen met mijn zusje en mijn twee dochtertjes gingen we dit keer naar de Maria Geburts Markt in Telgte. Telgte is een klein stadje in Duitsland, dichtbij Münster. In eerste instantie had ik geen idee wat deze markt precies in hield, maar wat hebben we het hier leuk gehad!

Maria Geburts Markt Telgte

Telgte was altijd een klein dorpje in Duitsland, maar in het jaar 1238 kreeg zij eindelijk stadsrechten. En daarmee kregen zij ook het rechten om markten te organiseren. Vanaf dat moment ontstond er een levendige marktontwikkeling in het kleine stadje. En tot de dag van vandaag wordt er nog altijd één markt jaarlijks gehouden: de Maria Geburts Markt. Deze markt werd voor het eerst gehouden in 1616, maar is nu een groot feest voor de inwoners (en toeristen) van Telgte!
Maria-geburts-markt-telgte-bomen-kraampjes-©Maud.jpgMaria-geburts-markt-telgte-bomen-kraampjes-©Maud.jpg

Traditionele veemarkt in Telgte

Ik had gehoord dat er ook een veemarkt zou zijn en her en der zagen we al mensen sjouwen met grote kartonnen dozen. Wij hadden geen idee wat hier in zat, totdat we opeens allemaal dieren zagen achter alle kraampjes. Heel even had ik het gevoel dat we weer in de middeleeuwen zaten.. ;-) Zo’n traditionele veemarkt komen we in Nederland niet of nauwelijks meer tegen. We zagen mensen de dieren aaien, ‘goedkeuren’ en onderhandelen over de prijs. Het was zo leuk om te zien! Fenne vond het helemaal geweldig om al die dieren te zien en het liefste wilde ze deze allemaal aaien.

Na een tijdje wandelen over deze veemarkt zagen we verder op dat er nog van alles te doen was. Nieuwsgierig dat we zijn liepen we die kant op en zagen we een grote rijbak voor paarden. Toen we dichterbij kwamen, zagen we dat deze rijbak ook daadwerkelijk gebruikt werd. Ruiters waren druk bezig met een wedstrijd springen. Erg leuk om te zien en voor Fenne was dit helemaal een feestje!

We liepen terug naar de kraampjes om op zoek te gaan naar allerlei Duitse lekkernijen. Uiteraard bestelden we weer een braadworst en een curryworst, hihi. En we aten nog een heerlijk zoute pretzel. Smullen!

Vervolgens liepen we onder een brug door en ontdekten we nog een kermis. Aangezien het nog ochtend was, was het hier nog redelijk rustig. Maar toch was er al van alles te doen. Er waren diverse attracties, kraampjes met eten en het leukste van alles was dat hier ook allerlei barretjes zijn waar je iets kunt drinken. Ook dat is helemaal anders dan de kermissen die we in Nederland zijn gewend, zo leuk!

Aanvullende informatie

De markt wordt ieder jaar gehouden in midden september. Houd de website in de gaten voor de datum, want het is een erg leuk uitje voor het hele gezin!

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.