© Bruno-Wansing

Kermis Bocholt: Perfect avondje uit voor vriendengroepen

Je bent vast wel eens op een kermis geweest, maar heb je al eens een Duitse kermis bezocht? Nu hoor ik je denken: “Een kermis is toch overal hetzelfde? Gewoon een verzameling van diverse attracties, spellen en snoepkramen op een marktplein in een willekeurig dorp of stad”. Laat ik je dan vertellen dat dat niet zo is. De kermis in Bocholt, een van de grootste in het Duits-Nederlandse grensgebied, is veel meer dan dat en is zeer geschikt voor een leuk avondje uit met je vrienden en vriendinnen.

5 redenen waarom de kermis in Bocholt geschikt is voor een avondje uit

Aan de hand van een vijftal argumenten wil ik je laten zien dat de kermis in Bocholt niet te vergelijken is met een kermis in Nederland en waarom het zo’n bijzondere belevenis is voor jou en je vrienden/vriendinnen.

Reden 2: Eettentjes

In Nederland vind je op een kermis vaak de bekende traditionele snoep- en gebakkramen. Wie krijgt er geen trek van de heerlijke geur van warme oliebollen? Welk kind kan de zoete geur en de bijzondere vorm van de suikerspin weerstaan? Op een Duitse kermis gaat het er echter iets anders aan toe. Ook hier zijn de zoete lekkernijen volop verkrijgbaar, maar er is nog veel meer.

Dat lekker eten voor Duitsers belangrijk is heb ik op de kermis ervaren. De verscheidenheid aan eetkraampjes is enorm! Wat ik nooit meer vergeet tijdens mijn eerste bezoek aan de kermis in Bocholt is de eetkraam in de vorm van een bloemkool!! Nieuwsgierig als ik ben, neem ik een kijkje. Ik sta perplex van wat ik daar zie: gefrituurde bloemkool! Nu ben ik als Nederlander niet vies van eten uit de frituur, aangezien wij een behoorlijke “frituurtraditie” hebben, maar dit… Ik snap dat je wilt weten of ik de bloemkool lekker vond, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet heb geprobeerd. Wellicht volgend jaar toch maar eens proberen.

Reden 3: Feesttent

Na het rondje over de kermis en een hapje te hebben gegeten wordt het dan toch echt tijd voor een lekker biertje. Dit kan natuurlijk in de kroegen of bij een van de barretjes op straat, maar voor echte “Kermisbeleving” kiezen wij voor de Feesttent, of zoals ze dat hier noemen: Bayern-Festhalle. Van een tent is eigenlijk geen sprake. Van binnen lijkt het namelijk meer op een grote feestzaal dan op een tent, compleet met groot podium met daarop een band en een balkon. We bestellen een lekker glas bier en proosten op een gezellige avond. Oja, goed om te weten: Hier bestel je geen glaasje bier, maar krijg je een halve liter of liter pul met bier. Morgen staat je dus spierpijn in je armen te wachten 😉

Reden 4: Dansen

Een andere goede reden om naar de kermis in Bocholt te gaan voor het perfecte avondje uit met vrienden is het kijken naar dansende mensen. Nu klinkt dit misschien wat saai, maar dat is het absoluut niet. In de feesttent wordt namelijk door de oudere Duitse gasten volop gedanst, en dan niet zoals wij dat kennen. Vol verbazing kijken we naar een dansvloer vol stijldansende senioren. Dat zie je bij ons alleen nog op een 40-jarig huwelijksfeest.

Reden 5: Sfeer en beleving

De belangrijkste reden heb ik tot het laatst bewaard. Waarom de kermis in Bocholt een perfect avondje uit voor jou en je vrienden is, is dat de beleving en sfeer zo totaal anders is als een kermis bij ons. Waar het door komt is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat de hoeveelheid attracties, eetkraampjes en uiteraard bezoekers bijdragen aan het creëren van een andere sfeer dan een kermis bij ons in de regio.

Overtuigd van Kermis Bocholt?

Krijg je na het lezen van dit artikel al zin om je vrienden en vriendinnen te bellen en het perfecte avondje uit te plannen? Dan is het goed om onderstaande informatie even te noteren.

Wanneer vindt de Bocholtse Kermis in 2019 plaats?
van 18 oktober t/m 21 oktober

Waar vindt de kermis plaats?
Centrum Bocholt

Parkeren
Vanuit de richting Werth en autosnelweg:
Penny & Hungerkamp (Dinxperloer Str. 5)
Rose Biketown (Werther Str. 44)
Hagebau Frieling (Werther Str. 50)
Westend-Kreisel (z. B. Westend 31)

Vanuit de richting Rhede/Münster
Aldi Süd & Tanzschule Heitmann-Wels (Münsterstraße 7)
Rewe (Ostwall 51)
Penny & Hungerkamp (Dinxperloer Str. 5)

Vanuit de richting Dingden & B67
Real (Welfenstraße 21)
Aldi Süd (Friesenstraße 19)
Lidl (Friesenstraße 23)
Hellweg-Baumarkt (Dingdener Str. 22)
Neue Liebe (Dingdener Str. 174)

Parkeergarages

 • Parkhaus "Am Nähkasten"
  Vr. tot Zo. tot 02:00 uur
  Ma. tot 00:00 uur

 • Parkhaus bij de Shopping Arkaden
  Vr. tot Ma. tot 00:00 uur

 • Ondergrondse garage aan Europaplatz
  Vr. tot 01:30 uur
  Za. tot 01:30 uur
  Zo. tot 01:00 uur
  Ma. tot 00:00 uur

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.