Wandelroute: De Teutoschleifen

  • Töddenland Radweg
  • Töddenland Radweg
  • Teutoschleifen
  • Töddenland Radweg
  • Töddenland Radweg
  • Töddenland Radweg

Dichte bossen en kleine paden, bizarre rotsformaties en te gekke uitzichten – wie via de Teutoschleifen op pad gaat door het Tecklenburger Land, kan zich verheugen op een indrukwekkende natuurbelevenis. Hoewel de routes door een relatief klein gebied gaan, bieden ze niet alleen qua landschap maar ook qua zwaarte voor ieder wat wils. Rond de bovenregionale Hermannsweg slingeren de routes, die voor een halve of hele dag veel wandelplezier inhouden.

De fantastische Teutoschleifen ontsluiten het landschap van het Tecklenburger Land im het Teutoburger Woud voor de wandelliefhebbers en bieden spannende routes van acceptabele lengte, met diverse horecagelegenheden langs de route, ongerepte natuur en volop beweging in gezonde lucht. De zeven verschillende routes (“Bevergerner Pättchen”, “Waldauenweg”, “Dörenther Klippen”, “Tecklenburger Bergpfad”, “Canyon Blick”, “Holperdorper”,  en “Heiliges Meer”) zijn onlangs door het Duitse Wandelinstituut gecertificeerd als kwaliteitswandelpaden.

Deze kwaliteitspaden beloven wandelervaringen van het hoogste niveau, want op de tussen 6,5 en 13 kilometer lange wandelrondjes toont het Tecklenburger Land zich in al haar facetten. Grandioze rotsformaties, idyllische natuurlijke paden, dichte bossen, adembenemende vergezichten en een goede markering in beide richtingen vormen slechts enkele kenmerken van deze zeven routes. Zijn deze routes voor jou te lang of te zwaar? Probeer dan de verkorte routes met de toepasselijke naam “Teutoschleifchen” (verkleinwoord van Teutschleifen).

De gratis pocket gids toont waarom het zich loont de wandelschoenen aan te trekken. Naast gedetailleerde routebeschrijvingen, hoogteprofielen en overzichtskaarten biedt de gids veel informatie over de bezienswaardigheden langs de routes en rondom de Teutoschleifen. Klik op de button en download ‘m gratis!

Download de pocket gids

 

Onze reisbloggers zijn hier al een keer geweest. Benieuwd naar wat zij tijdens hun wandeling op de Teutoschleifen hebben beleefd? Lees dan snel verder op onze blog Grensbelevenis.nl!

Bevergerner Pättken

bevergerner-pnttken-bergeshaveder-steg-fotograf-rudi-schubert

Liefhebbers van scheepvaart en techniek komen op het Bevergerner Pättken aan hun trekken. ‘Das Nasse Dreieck’: de plek waar het Mittellandkanal zich afsplitst van het Dortmund-Ems-Kanal. Hier bevinden zich twee technische monumenten: een markante stalen voetgangersbrug en een historische sluis, beide ruim 100 jaar oud. Interessant is ook het romantische plaatsje Bevergern. Lengte 7 km / 83 m hoogteverschil.

Download deze route in GPX formaat Lees meer over Bevergerner Pättken

 

Waldauenweg

waldauenweg-riesenbeck-schane-aussicht-ausblick_tag-2-cd1_0240

Rotspartijen, mooie bospaden en uitzicht over het scheepsverkeer op het Dortmund-Ems-Kanal zijn kenmerkend voor de Waldauenweg. Beklim in Hörstel-Riesenbeck de ‘Himmelsleiter’ met zijn 256 treden naar het schitterende uitkijkpunt over het Münsterland. Lengte 6 km / 98 m hoogteverschil.

Download deze route in GPX formaat Lees meer over Waldauenweg

 

Dörenther Klippen

darenther-klippen-hockendes-weib

Een smal pad voert naar het rotslandschap de Dörenther Klippen. Hoogtepunt is de rotspartij ‘Hockendes Weib’, waarover verschillende sages de ronde doen. Een mooie mix van grillige rotspartijen, bossen en schilderachtige heuvels. Lengte 9,3 km / 405 m hoogteverschil.

Download deze route in GPX formaat Lees meer over Dörenther Klippen

 

“De wandeling voert mij verder over smalle bospaden, langs indrukwekkende rotspartijen en prachtige uitzichten naar een groot rustpunt midden in het bos.”
Blogger Wanda over de Dörenther Klippen. Lees het hele artikel over haar belevenissen op één van de Teutoschleifen

 

Tecklenburger Bergpfad

tecklenburger-bergpfad-foto-tecklenburger-land-tourismus_edited

Het Tecklenburger Bergpfad begint en eindigt in het vakwerkstadje Tecklenburg, midden in het Teutoburger Woud. Het bosrijke traject biedt mooie uitkijkjes en een educatief pad met zeldzame boomsoorten uit de hele wereld. Lengte 10,5 km / 315 m hoogteverschil.

Download deze route in GPX formaat Lees meer over Tecklenburger Bergpfad

 

Canyon Blick

02-canyon-dsc05000

De naam van de Canyon Blick is afgeleid van de imposante steengroeve ‘Lengericher Canyon’ met haar turquoise water en talrijke beschermde dieren en planten. De wandeling gaat door schaduwrijke bossen en biedt onderweg mooie uitzichten. Lengte 11 km / 356 m hoogteverschil.

Download deze route in GPX formaat Lees meer over Canyon Blick

 

Holperdorper

holperdorper-fotograf-rudi-schubert

Vanuit het idyllische Lienen voert de Holperdorper door kleurrijke weilanden en bossen naar de ‘Alpengasthof’ Malepartus. Gemoedelijke landelijke sfeer met forellenvijvers, beekjes en mooie boerderijen. Lengte 13 km / 392 m hoogteverschil.

Download deze route in GPX formaat Lees meer over Holperdorper

 

Heiliges Meer

heiliges-meer-1-foto-gemeinde-hopsten_edited

De wandeling van het Mittellandkanal naar het beschermde natuurgebied Heiliges Meer biedt een prachtige mix van water, bos, veen, natte gebieden en hei. In de ongerepte natuur met talrijke meertjes voelen ook de zonnedauw en de libel zich thuis. Lengte 9 km / 70 m hoogteverschil.

Download deze route in GPX formaat Lees meer over Heiliges Meer

 

Sloopsteener Seerunde

sloopsteener seerunde wandern tecklenburg

De zogenaamde Sloopsteenen hebben duizenden jaren overleefd. Het is echter niet duidelijk of het een enkel graf, een clangraf of zelfs een neolithische begraafplaats is. Wanneer tijdens een pauze het zand van het natuurlijke strand tussen mijn tenen druppelt en ik mijn voeten ontspannend wachtend door het water, is de vakantiestemming perfect! Lengte 7.8 km / 48 m hoogteverschil.

Download deze route in GPX formaat Lees meer over de Sloopsteener Seerunde

 

 

Op de kaart en in de buurt

 

Overnachten in het Teutoburgerwald?

Campingplatz Eurocamp Lienen
In een schitterend deel van het Teutoburgerwoud, het Holperdorper Tal, ligt…

Lees verder

Camping Hertha-See
In het mooie parklandschap van het Münsterland en vlakbij de heuvels…

Lees verder

Adres

Tecklenburger Land Tourismus e.V.

Markt 7

49545 Tecklenburg

Contact

Tel.: +49 (0)5482 - 92 91 82

info‎@‎tecklenburger-land-tourismus.de

Bezoek de website

Nog meer wandeltips voor het Tecklenburger Land

dreikaiserstuhl wandern tecklenburg

De Teutoschleifchen: Korter maar zeker zo mooi
Indrukwekkende natuurbelevenissen, speciaal voor beginnende wandelaars en gezinnen met kinderen –…

Lees verder
Tecklenburg Teutostadtschleife Tecklenburger Land Teutoschleife

Wandelroute: Tecklenburgse Romantiek
Heksenverhalen en vakwerkidylle: Deze stadswandelroute combineert de bezienswaardigheden van de stad…

Lees verder
Hermannsweg wandelen duitsland tecklenburg

Wandelen op de Hermannsweg
U houdt van wandelen? U houdt van de natuur? U houdt…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…