Hünenweg (Hunebedden-route)

In een oogopslag

  • gemakkelijk
  • 324,70 km
  • 150 m
  • 1 m

Beste seizoen

Hunebedden, geologische geschiedenis en cultuurlandschap!

Historische plekken, oude eikenbossen, uiterwaarden en veenlandschap en natuurlijk de imposante gelijknamige hunebedden; de Hünenweg in het Osnabrücker Land heeft echt veel te bieden. Sinds de zomer van 2017 is het nog meer ontspannen en genieten tijdens het wandelen op de route van Osnabrück naar Hahnenmoor in het Eemsland, omdat de route volledig opnieuw is bewegwijzerd, voorbereid en opgefrist met meer rustplekken en informatieborden.

De wandeletappes in het oude cultuurlandschap kunnen nu nog beter worden bewandeld en op een landkaart of je telefoon kijken, is niet meer nodig.
De wegwijzers leiden precies naar de enorme granieten rotsblokken waarmee onze voorouders uit het neolithicum megalithische graven hebben gebouwd en naar de vele andere opmerkelijke plaatsen uit het heden en het verre verleden.
150 miljoen jaar oude gesteentelagen zien is nu nog gemakkelijker: het pad leidt direct door een groeve in Bramsche-Ueffeln. Hier worden gesteentelagen gedolven die gevormd zijn in de Jura-periode toen dit gebied volledig onder water stond en een kustgebied was.

Infrastructuur: consistente bewegwijzering met het Hünenweg-logo op bomen, palen, bestemmingsborden, en verder 6 informatieborden, 20 schuilhutten, 80 banken en 10 rustplaatsen in de omgeving van Osnabrück

Route-eigenschappen: 22% van de route is verhard, 65% van de ondergrond is natuurlijk en 13% loopt over een andere ondergrond. Het terrein is licht heuvelachtig tot vlak en heeft weinig hellingen.

Wandeltype: ideaal voor wandelaars die van eenzaamheid houden en niet bang zijn voor lange wandelingen.

Onze reistip:

Zorgeloos wandelen op de Hünenweg

Ontdek de fascinerende natuur- en cultuurlandschappen en geniet van een wandeling op de Hünenweg inclusief wandelgidsen, culinaire heerlijkheden en verschillende etappelengtes. Een begeleidend voertuig brengt je (indien nodig) naar de etappebestemming en weer terug naar het startpunt van de wandeling. Op idyllische rustplaatsen hebben de wandelaars de beschikking over een ‘tafeltje dek je’-service.

Arrangementen aanvragen

Dit ga je zien

Dom St. Peter

Osnabrück

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land

Bürgerpark

Osnabrück

© CC-BY-SA | Susanne Schoon

Nettebad Osnabrück

Osnabrück

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land

Nackte Mühle

Osnabrück

© CC-BY-SA | Klaus Herzmann

Het Emslandse Openluchttheater Meppen

Meppen

© CC0 | Freilichtbühne Meppen | Andreas Schneiders

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.