Historisch kerkplein Bad Essen

In een oogopslag

Het historische kerkplein vormt het kloppend hart van het vakwerkstadje en kuuroord Bad Essen.

Tot de Napoleontische periode (1806-1813) was het kerkplein in Bad Essen een kerkhof. Ongeveer 30.000 doden liggen hier begraven. Aangezien de begraafplaats in die tijd uit de dorpen moest worden verplaatst, kreeg het toenmalige Essen ("Bad" sinds 1902) een nieuwe begraafplaats buiten het dorp.

Het kerkplein is driehoekig aangelegd. Het wordt omringd door mooie vakwerkhuizen. Dit waren vroeger zogeheten "Spiekern", pakhuizen. Een daarvan is bijvoorbeeld het "Kleine Haus", waar je nu kunt genieten van heerlijke huisgemaakte taart met een kop koffie of op zondag lekker kunt brunchen. De vroegere "Spieker" met de puntgevels aan de Kirchplatz hadden slechts smalle doorgangen, die door de bewoners in onrustige tijden ter bescherming werden versperd. Nu zorgen die smalle doorgangen er bijvoorbeeld voor dat het binnen in het café lekker knus is.

Onze tip: elke donderdag vind er van 14 tot 18 uur een leuke, kleine weekmarkt op het kerkplein plaats. Het hele jaar door vormt het historische kerkplein in Bad Essen met de vakwerkhuizen en de St.-Nikolai-Kirche bovendien de coulisse voor diverse evenementen. Een historische markt, een open air bioscoop, concerten, een culinair event: in Bad Essen is altijd wat te beleven!

Op de kaart

Historisch kerkplein Bad Essen
Kirchplatz
49152 Bad Essen
Deutschland

Tel.: 0 54 72 / 94920
Fax: 0 54 72 / 949285
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.