Hartelijk welkom in de Grafschaft Bentheim

Grafschaft Bentheim: voor actieve uitstapjes

Op de fiets, te voet, in een kano of te paard genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. De Grafschaft Bentheim biedt letterlijk grenzeloos vakantieplezier voor actievelingen en rustzoekers. Een goed voorbeeld is de grensoverschrijdende Vechtdalroute. Deze volgt over een afstand van 223 km de loop van de Vecht van de bron in het Münsterland naar de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Vanaf Nordhorn in de Grafschaft Bentheim loopt de route parallel aan de fietsroute kunstwegen: meer dan 80 kunstwerken in de openlucht, vaak op bijzondere plekken. De Vechtroute heeft 3 sterren gekregen van de Duitse fietsclub (ADFC).

 

Grafschafter Spurensuche

Net nieuw is de ‘Grafschafter Spurensuche‘, een netwerk van wandelpaden door het hele graafschap. Naast de 70 km lange hoofdroute zijn er 15 dagtochten. Elke route heeft zijn eigen verhaal, dat te maken kan hebben met iets natuurlijks, historisch of cultureels dat je onderweg kunt ontdekken. Het gaat dus om een soort van speurtocht die de wandelaar nieuwsgierig moet maken. Alle wandelpaden zijn ingetekend in een van de zeven wandelkaarten, die als pakketje verkrijgbaar zijn in alle VVV´s in de Grafschaft Bentheim.

Ook nieuw is het netwerk van ruiterpaden, dat zich met een lengte van 400 km door de hele streek uitstrekt. Het bijzondere is dat dit netwerk aansluit bij de ruiterroutes van het Emsland, Noordrijn-Westfalen en Nederland. Zo is eindelijk één groot aaneengesloten netwerk van ruiterroutes ontstaan en kunnen recreatieve ruiters zonder problemen langere afstanden afleggen.

Fietsen in de Grafschaft Bentheim

  • Grafschafter Fietsentour als dagtochtmeerdaagse tocht en met een heerlijk arrangement beleefbaar.
  • Een mooie service is de fietsenbus: hebt u genoeg kilometers in de benen, laat u dan comfortabel met uw fiets, terugrijden door de Fietsenbus. Wilt u liever rustig beginnen? Ook dat kan. Stap met uw fiets op de Fietsenbus en rij het traject per fiets weer terug.
  • Vechtdalroute met kunstwegen: Onderweg stuit u op ongerepte bossen, meanderende beekjes, idyllische steden en bijzondere kunstwerken. Ook interessant: met dit arrangement  bent u vijf dagen lang voorzien van alle gemakken en kunt u dus volop genieten van deze tocht.
  • Fluss ³ Tour: Drie spannende regio’s, afgekort als GEO: van Grafschaft Bentheim, Emsland en Osnabrücker Land wachten op benieuwde fietsers!
  • United Countries Tour: Twee landen, twee culturen, en oneindig veel gastvrijheid kom je tegen op deze ‘Naoberweg’ door het grensland.
  • Op pad met de e-bike? Leuk want opladen kan vrijwel overal in de Grafschaft Bentheim. Mag het nog iets meer zijn? Dan is dit arrangement een echte aanrader.
  • Bekijk ok de gastvrije fietsservice over de grens!

Wandelen in de Grafschaft Bentheim

  • Net geopend is de Grafschafter Spurensuche: een uitgebreid netwerk aan wandelpaden, in totaal 16 om precies te zijn.
  • Onderdeel daarvan is de Podagristenpad. Een langeafstandswandeling van ongeveer 80 km langs de mooiste plekken tussen Coevorden en de Burcht Bentheim.

Wellness in de Grafschaft Bentheim

In de Grafschaft Bentheim zijn er maar liefst drie wellnesstempels!

Arrangementen in der Grafschaft Bentheim

Natuurlijk heeft de Grafschaft Bentheim ook een aantal leuke en afwisselende arrangementen voor om nooit te vergeten. Vaak als aanvulling voor een fiets- of wandeltocht, maar u kunt er ook voor heerlijke andere activiteiten terecht!

Dat kunt u nog meer ontdekken in de Grafschaft Bentheim

GBE_Logo_4c_Tourismus

Grafschaft Bentheim Tourismus e.V. | Jahnstr. 14 | 48529 Nordhorn
T 0049 5921 961196 | www.grafschaft-bentheim-tourismus.de | tourismus@grafschaft.de

Neuenhaus

Landelijk Neuenhaus
Zoek je rust en ruimte? Zoek je lieflijke natuur en kronkelende…

Lees verder
bad bentheim

Bruisend Bad Bentheim
Wie valt er niet voor de charmes van het oude kuuroord…

Lees verder
Waterstad Nordhorn - Rondvaart - ©Marina Kramer

Waterstad Nordhorn
Een eiland in de prachtige groene Grafschaft Bentheim net over de…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…