© Ronald-Jansen

Weekendje weg in Osnabrücker Land – dagje ontspannen

Laatse dag voor Roland en zijn gezin. Is er iets beters dan een wellnessdag?

Het shoppen is de dames zwaar gevallen en ze kiezen er dan ook voor om de bedden in het hotel  (Hotel zum Freden, Bad Iburg, Osnabrücker Land) wat langer te testen. Ikzelf kies er zondagochtend voor om tegen zonsopkomst mijn bed uit te gaan om een eindje te wandelen in het ‘Teutoburger Wald’. Het Teutoburger Wald is een middel-gebergte welke loopt van Osnabrück tot aan Paderborn met prachtige bossen, beken en riviertjes. Eén van de bekendste wandelroutes is de ‘Hermannshöhen’, een netwerk van wandelpaden die je door de eindeloze bossen en grillige rotsformaties langs verschillende bezienswaardigheden zoals kloosters en vakwerkdorpjes in het Osnabrücker Land leidt.

Mistige morgen in het Osnabrücker Land

Direct vanuit het hotel stap ik het bos in en neem een route welke de hoogte in gaat. Daar hangt namelijk nog lekker wat mist, omstandigheden die ik als enthousiaste natuurfotograaf graag zie en vastleg in het bos. Zelfs in deze periode (winter) waar de meeste bomen hun blad al hebben verloren, kun je met mist nog een fantastische sfeer en kleurcontrast vastleggen.

Na ruim een uur het bos in te zijn gelopen besluit ik langzaam de terugweg te aanvaarden. Ik bemerk ook al dat het wat drukker begint te worden met wandelaars en hun enthousiaste honden en mountainbikers. Daarbij is het een mooie tijd om mij weer aan te sluiten bij vrouw en dochter voor het ontbijt.

Lekker ontbijten

Eenmaal terug in het hotel wordt ik enthousiast begroet door de uitgeslapen dames en lopen we naar onze ontbijttafel waarop het bordje ‘Gutenmorgen Fam. Jansen’ ons weer verwelkomt. Als een vriendelijke dame mij vervolgens ook nog vraagt wat voor koffie ik vanochtend wil, valt het mij weer op hoe alles en iedereen hier bezig is om het je naar je zin te maken. Ik bestel een cappuccino en heb tijdens mijn welverdiende ontbijt een klein geluksmomentje… ‘life is good’!

Helaas is het vanochtend ook tijd om uit te checken en dat kan op zondagochtend heel relaxed tot 12:00 uur. Als we de koffer weer hebben ingeladen en iedereen klaar is voor vertrek, rijden we richting Bad Rothenfelde waar we het weekend afsluiten.

Ontspannen in Carpesol – Osnabrücker Land

Duitse kuuroorden beginnen bijna altijd met ‘Bad’ voor de plaatsnaam en in Bad Rothenfelde is het thermaalbad ‘Carpesol’ gevestigd. Carpesol beschikt over uitgebreide sauna en wellness faciliteiten en verschillende baden. Aangezien onze dochter nog niet in de sauna faciliteiten mag, minimale leeftijd is 15 jaar, kiezen we ervoor om alleen de thermaalbaden te gebruiken. Het complex beschikt over een binnen thermaalbad wat een temperatuur heeft van 33 graden, een sportbad en buitenbad met zout water. Naast de drie grote baden zijn er ook kleinere whirlpools, dompelbaden en bubbelbaden te gebruiken.
 
Na ons een paar uur vermaakt te hebben in de diverse baden nemen we nog een kleine versnapering in het restaurant, alvorens we loom maar tevreden huiswaarts keren van een heerlijk weekend. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Lees hier en hier wat Ronald de dagen ervoor heeft beleefd.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.