© KidsErOpUit

Verrassend veelzijdig Nordhorn

Dat Nordhorn een dierenpark heeft, wisten wij al wel. Het was er alleen nog nooit van gekomen om bij Denekamp de grens over te rijden en aapjes te gaan kijken. Tot dat ene prachtige nazomerweekend in september. We maken er een weekendje weg van, je kunt namelijk blijven slapen in Tierpark Nordhorn! Tijdens ons weekend ontdekken we dat Nordhorn nog veel meer te bieden heeft.

1. Fietsen langs de Vecht

Vanuit ons vakantiehuis in het dierenpark fietsen wij zo naar het fietspad langs de Vecht. Wat kun je hier heerlijk fietsen! Onze kinderen vinden het prachtig, ze mogen van ons zelfs een stuk vooruit fietsen. Geen auto’s en ander druk verkeer, wij vermaken ons wel. We fietsen een gedeelte van de Grafschafter Fietsroute richting Nordhorn. Nemen een kijkje bij de historische sluis en genieten van het groene waterrijke landschap.

2. Boottocht door het Duitse Giethoorn

Na het fietsen langs het water, willen de kinderen graag op het water. Geen nood, we gaan mee met de Vechtestromer. Een rondvaartboot, die op zonne-energie vaart en haar aanlegsteiger heeft bij het VVV-kantoor. We maken een mooie tocht en zien Nordhorn van een verrassende kant. De kinderen vinden het prachtig als we onder lage bruggen doorvaren en we flink moeten bukken. Het tochtje duurt ongeveer een uur, net lang genoeg voor ons beweeglijke drietal.

3. Winkelen in Nordhorn

Onze oudste dochter heeft het al gezien toen we in de rondvaartboot stapten, in Nordhorn zijn leuke winkels. De grote winkelstraat oogt gezellig en biedt naast de grote modeketens ook kleinere speciaalzaken. Nordhorn kent een koopzondag, handig!

4. Ravotten in het park

Naast fietsen en wandelen in de groene omgeving  is het ook fijn om de benen te strekken in het mooie stadspark. We vinden dit mooi aangelegde park midden in het centrum. We zien kunstwerken, veel mooie planten en spotten ook een speeltuin.
stadspark-nordhorn-park-jongen-wandelen-©KidsErOpUit.jpgstadspark-nordhorn-park-jongen-wandelen-©KidsErOpUit.jpg

5. Eten en drinken in Nordhorn

Nordhorn heeft meerdere gezellige restaurrants waar je met je hele gezin prima terecht kunt. Wij genieten van een kindvriendelijk diner bij restaurant Pier 99. Mooi gelegen aan de Vechtesee, met een leuk terras waar de kinderen met blote voeten in het zand kunnen spelen. Als het ’s avonds kouder wordt, is het binnen gezellig verlicht. Onze kinderen vermaken zich met kleurplaten en puzzelplaten. De oudste logt in op de wifi en wij genieten van het uitzicht op het water. En het lekkere eten.

6. Veel te doen in de omgeving

Aan het einde van het weekend vinden we het jammer dat we alweer naar huis moeten. We hebben gezien dat er in de omgeving van Nordhorn nog veel meer te doen en te zien is. Zo staat een bezichtiging van kasteel Bentheim, een wandeling op het Walderlebnispfad en een bezoek aan Bronzezeithof Uelsen nog op ons verlanglijst. We moeten gewoon nog een keer terug naar Nordhorn!

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.