© Vettt

Tip voor een weekendje weg: Hertha See

Wij wonen echt vlákbij de grens. Maar ik had er nog nooit van gehoord: Hertha See! En dat terwijl het vanaf Enschede in 45 minuten te bereiken is. En nu het zomer is, zou het jammer zijn als niet meer mensen ervan zouden horen. Het is namelijk een heerlijke plek voor een dagje, een weekendje, of een hele vakantie!

Wij wilden heel graag de mogelijkheden van camping Hertha See bekijken. Nu hebben we een tent, maar die reus kost ons een halve dag om op te zetten. Dat is voor een weekendje weg niet de moeite waard. Daarom verbleven we niet op de camping, maar bij Jordy’s. Dat is het restaurant bij de camping, waar je niet alleen terecht kunt voor de ontbijtbroodjes, maar ook heel fijn kunt zitten op het terras. En voor ons helemaal top, ze verhuren twee fantastische appartementen. Dus dat was onze stek voor het weekend.

Camping Hertha See - een hele dag ontspannen

Wij hadden onwijs geluk, want tijdens ons weekendje was het geweldig weer. Bij Camping Hertha See heb je dan verder niets meer nodig, omdat het meertje op de camping de perfecte plek is om een hele dag te ontspannen. Wij hadden onze strandspullen mee en de jongens konden heerlijk aan de slag met het (veelal ondiepe) water, het zand en de dennenappels. Zelf konden we lekker in de schaduw tussen de bomen toekijken en af en toe gezellig meespelen in het water. Ook voor oudere kinderen is het fijn, zo hadden veel kinderen rubberbootjes mee. Omdat het meer ruim is, maar ook goed te overzien kunnen kinderen er heel vrij spelen. Wat ik erg fijn vond, is dat het er niet te druk was. We waren er op een heel zonnige zaterdag, maar er was plek genoeg om rustig te zitten en te spelen.
Camping-hertha-see-meertje-strand-man-bankje-boom-©Vettt.jpgCamping-hertha-see-meertje-strand-man-bankje-boom-©Vettt.jpg

Indoorspeeltuin

Ook op minder zonnige dagen is er voor kinderen genoeg te doen. Zo is er een grote indoorspeeltuin naast de camping, waar je met een bruggetje zo binnendoor naartoe kunt (en korting krijgt op de entree). Daar was voor onze jongens echt urenlang vermaak. Tijn baalde haast dat het de rest van het weekend goed weer was, want die wilde zo weer terug.
indoor-speeltuin-hertha-see-kinderen-spelen-klimmen-©Vettt.jpgindoor-speeltuin-hertha-see-kinderen-spelen-klimmen-©Vettt.jpg

Sporten op Camping Hertha See

Daarnaast kun je op de camping volop aan sport doen. Zo is er een tennisbaan, groot schaakspel, kun je er vissen en tegen een kleine vergoeding worden fietsen en skelters verhuurd. Voor ons was dat een heerlijk zondagochtendprogramma.

Kleine mannen op de skelter en samen rustig een rondje om het meer heen lopen. Door het wandelen over de camping, kwam ik helemaal in de relaxte campingsfeer en kreeg ik zin in de zomervakantie.

camping-hertha-see-skelter-jongens-spelen-bomen-©Vettt.jpgcamping-hertha-see-skelter-jongens-spelen-bomen-©Vettt.jpg
Camping-Hertha-see-jongens-kinderen-wandelen-rondje-©Vettt.jpgCamping-Hertha-see-jongens-kinderen-wandelen-rondje-©Vettt.jpg

Uitstapjes

Dus misschien bouwen we onze tent er toch nog wel een keertje op, want een weekend was voor ons te kort. In de omgeving is er namelijk nog van alles te doen! Wij zijn naar de Rodelbaan en het Sprookjesbos bij Ibbenburen geweest (wát een hit met kleine kinderen) en hebben gewandeld bij de Dörenther Klippen. Wat een prachtig gebied.
Hertha-see-vakantie-jongens-man-rots-bomen-©Vettt.jpgHertha-see-vakantie-jongens-man-rots-bomen-©Vettt.jpg

Dagje uit Hertha See

Tip: Houd je niet van kamperen, maar wil je wel graag een dagje weg? Ook dan is Hertha See een aanrader. Voor maar €2,40 per persoon kunnen volwassenen er een dag recreëren. Voor kinderen t/m 3 is het gratis en voor kinderen vanaf 4 jaar is het €1,30.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.