© Wanda

Overnachten in het waterrijke Nordhorn

Ga je wandelen in Grafschaft Bentheim? Maak er dan een gezellig weekend van! Er zijn zoveel wandelroutes te ontdekken, dat je je gerust een paar dagen in dit mooie gebied kunt vermaken. Een fijne plek om te overnachten is Hotel am Stadtring in het waterrijke stadje Nordhorn.

Overnachten in Nordhorn - Hotel aan de stadsring

Na een heerlijke wandeling rond Bad Bentheim, rijd ik naar het stadje Nordhorn. Het hotel ligt goed bereikbaar aan de stadsring en er is voldoende parkeergelegenheid. Bij de receptie word ik vriendelijk ontvangen en krijg ik direct een drankje aangeboden. Voor het inchecken wordt alle tijd genomen, ik voel me echt te gast.

Mijn kamer ligt aan de achterzijde van het hotel. Het is een fijne rustige kamer, voorzien van een lekker bed, twee bureautjes, een ruime kast met safe en een minibar. De badkamer ziet er splinternieuw uit, met een heerlijke stortdouche.

In de kast hangen badjassen klaar voor als ik gebruik wil maken van de sauna. Het kleine saunalandschap bevat een stoombad , sauna en rustruimte. Ondanks dat ik het heerlijk vind om de sauna in te duiken, heb ik er vandaag helaas geen tijd voor.

nordhorn-kamer-hotel-am-stadtring-twee-bedden-©Wanda.jpgnordhorn-kamer-hotel-am-stadtring-twee-bedden-©Wanda.jpg

Restaurant Bierstube

Om 19:00 uur heb ik een tafel gereserveerd in het restaurant van het hotel. Het is nog rustig in het restaurant en de serveerster vraagt of ik liever in de Bierstube wil dineren. Ik associeer een bierstube met een donker en naar bier stinkend café, maar in plaats daarvan is het hier een mooie hotelbar met een paar fraai gedekte tafels. Dit voelt een stuk intiemer dan het restaurant, dus ga ik  op haar aanbod in.

In de herfst staat er vaak wild op de kaarten in de restaurants in Duitsland, zo ook hier. Vooraf geniet ik van een romige pompoensoep en daarna smikkel ik van een wildpannetje. Volgegeten plof ik op mijn bed en val snel in slaap.

nordhorn-restaurnat-hotel-am-stadtring-©Wanda.jpgnordhorn-restaurnat-hotel-am-stadtring-©Wanda.jpg

Uitgebreide Ontbijtbuffet

De volgende ochtend word ik rond half zeven vanzelf wakker. Ik besluit er maar uit te gaan, het wordt immers weer een volle dag met prachtige wandelingen. Het fijne van dit hotel is dat ook in het weekend het ontbijt al mogelijk is vanaf 7 uur. Ik word verrast door het zeer uitgebreide ontbijtbuffet. Aan alles is gedacht: van yoghurt tot vers fruit, eieren in alle soorten en maten, groente, vleeswaren, vis en kaas. Ik heb niets kunnen vinden dat ontbrak.

Na een stevig ontbijt is het tijd om mijn koffer in te pakken en uit te checken. Bij vertrek krijg ik nog een potje jam mee uit de regio, dat gaat vast smaken als ik weer thuis ben.

nordhorn-hotel-am-stadtring-ontbijt-buffet-©Wanda.jpgnordhorn-hotel-am-stadtring-ontbijt-buffet-©Wanda.jpg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.