© joriekephilippifotografie, Jorieke-Philippi

Winkelen in Nordhorn – dagje shoppen in Duitsland

We parkeren de auto bij het station van Nordhorn en lopen over een bruggetje de stad in. Het weer is onstuimig, maar wij laten ons niet afschrikken. Jorieke en ik hebben onze zinnen gezet op een dagje shoppen in Duitsland en hebben er zin in!

We zijn heel benieuwd wat Nordhorn te bieden heeft en komen al na een paar meter de eerste leuke winkel tegen. Binnen vijf minuutjes is het eerste bloesje gescoord. Dat belooft veel goeds!
 

Winkelen in Nordhorn – van boetiekjes tot overdekt winkelcentrum

 We zijn allebei echt verrast door Nordhorn. Een gezellig winkelstraat met veel grote winkels, maar ook boetiekjes en voor ons onbekende winkels. Het valt ons allebei op dat de prijzen hier aanzienlijk lager liggen dan we gewend zijn en dat er onwijs veel leuk aanbod is. We worden helemaal vrolijk van de gele en rode kleurtjes in de winkels en de vele stoere schoenen en winterjassen.

Omdat ik binnenkort op reis ga, besluit ik niet alleen tussen de najaarscollectie te snuffelen, maar probeer ik juist zomerse shirtjes, zonnebrillen en leuke jurkjes. Al kan een warme trui ook niet in de collectie ontbreken.

Lekkere typisch Duitse verwennerij

Na een uurtje komen we ook nog eens een overdekt winkelcentrum tegen met onder andere de H&M en Only. We zijn nog lang niet uit-geshopt maar krijgen wel honger. In het winkelcentrum zit een Frozen Yoghurt corner. M’n favoriet, maar ik vind het echt te koud voor ijs, dus we besluiten op zoek te gaan naar een eetcafeetje. We nemen plaats bij een bakkerij voor lekkere typisch Duitse verwennerij.Winkelen in Nordhorn

Een Berlinerbol en Apfeltasche. Hoe zoeter hoe beter. We hebben natuurlijk wel genoeg brandstof nodig om hierna nog even verder te kunnen shoppen. Jorieke komt verbaasd terug nadat ze heeft afgerekend. ‘Dat ze hiervoor überhaupt iets kunnen maken, zo goedkoop’, lacht ze. Ik sta er zelf ook telkens weer van te kijken wat je hier krijgt voor een klein prijsje.

Wat kan winkelen toch vermoeiend zijn

Eind van de middag lopen we met tassen vol terug naar de auto. Ik ben kapot. Wat kan winkelen toch vermoeiend zijn. Zeker als je het gevoel hebt dat er zoveel is dat je tijd tekort hebt. Maar gelukkig zijn we allebei heel goed geslaagd. Onder het motto ‘ik heb alleen een jurkje nodig’ en dan thuis komen met drie shirtjes, een bloesje, een trui, lingerie en oh ja, ook nog een jurkje. Dan weet je dat je een goede dag hebt gehad.Winkelen in Nordhorn

 Op de terugweg besluiten Jorieke en ik dat we dit vaker moeten doen. Een dagjes shoppen in Duitsland is verrassend leuk!

Winkelen in Nordhorn – Tips:

  • Nordhorn heeft een groot aantal parkeerplaatsen voor u: meer dan 1.500 parkeerplaatsen wachten op u. Stressvrij winkelen kan zo makkelijk zijn!

  • Niet alleen een dagje uit maar een weekendje weg in Nordhorn? Hier vind je mooie hotels!

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.