© Maud

Leuk voor het hele gezin: een middagje naar Emsflower

Het werd voor ons weer tijd voor een leuk uitje en we vinden het heerlijk om dan de grens over te gaan. Dit keer gingen we niet naar een leuke dierentuin, maar gingen we naar Emsflower in Emsbüren. Emsflower is een grote plantenkwekerij en het leuke is dat je daar een kijkje achter de schermen kunt nemen!

Van gerbera's tot tomaten en aubergineplanten

Bij Emsflower is echt van alles te doen. Ze hebben er een grote showkas waar je kunt zien hoe de planten groeien. Wij zagen onder andere prachtige gerbera’s, maar ook tomaten- en aubergineplanten. Ik moest mezelf inhouden om die lekkere tomaten niet te plukken. 😉 Als je vanuit de showkas doorloopt en de vlinders op de grond volgt, kom je uit bij een vlindertuin.
Emsflower-tomaten-platen-groeien-showkas-©Maud.jpgEmsflower-tomaten-platen-groeien-showkas-©Maud.jpg

De vlindertuin bij Emsflower

De vlindertuin vonden we ontzettend leuk. Hou er rekening mee dat het hier behoorlijk warm is, want hier vliegen vrijwel alleen maar vlinders uit tropische gebieden, in totaal zo’n 50 verschillende soorten! Deze vlinders komen onder andere uit Costa Rica en Maleisië en zijn allemaal prachtig. Sommige vlinders zijn zo groot als je handpalm en ze hebben allemaal erg mooie kleuren. De vlinders komen erg dicht bij je en vooral Fenne vond dat enorm bijzonder! In de vlindertuin vind je ook een grote vijver waar je zelf de grote vissen kunt voeren.
Emsflower-peuter-vlindertuin-vlinders-©Maud.jpgEmsflower-peuter-vlindertuin-vlinders-©Maud.jpg

Spelen in de toffe speeltuin!

Na de vlindertuin kwamen we weer bij de speeltuinen terecht. Je begrijpt natuurlijk wel dat onze peuter echt niet kon wachten met spelen en dus lieten we haar in de leuke speeltuin. Een speeltuin is van allemaal hout en ligt in het zand, erg leuk. De andere is een soort klim-walhalla met glijbanen en dergelijke. Wat een feestje! Terwijl Fenne druk aan het spelen en rennen was, ploften wij op het terras neer. Ideaal, want het terras ligt aan de speeltuinen. Zo kunnen wij relaxt een kopje koffie (mét taart!) drinken terwijl Fenne helemaal uit haar dak gaat.
Emsflower-speeltuin-peuter-houten-speeltoestellen-©Maud.jpgEmsflower-speeltuin-peuter-houten-speeltoestellen-©Maud.jpg

De tropentuin

Vervolgens zien we dat er nog een stukje is waar je naartoe kunt, dit hadden we even over het hoofd gezien! Maar niet veel later lopen we in een prachtige tropentuin. Deze tropentuin heeft heel veel leuke verrassingen, want we komen papegaaien tegen en zelfs aapjes! Tussen alle prachtige planten, bomen en bloemen vinden we hier ook regelmatig een dinosaurus. Wauw!
Emsflower-papegaai-boom-fruit-aan-takken-voeren-©Maud.jpgEmsflower-papegaai-boom-fruit-aan-takken-voeren-©Maud.jpg

En toch weer spelen in de speeltuin..

Als we de showkas, de vlindertuin en de tropentuin hebben gezien is er nog steeds tijd over om te spelen. Vooruit dan maar weer! Wij ploffen op het terras met een ijsje en laten de meisjes spelen in de ‘babyspeeltuin’. Het blijft toch ideaal; zo’n terras bij een speeltuin. Ik hou er van!

We hebben een heerlijke middag gehad en zeker Fenne vond het erg leuk en interessant. Vlinders in haar haren, visjes voeren, tussen de dino’s lopen en natuurlijk heel veel spelen!
Emsflower-speeltuin-terras-kinderen-©Maud.jpgEmsflower-speeltuin-terras-kinderen-©Maud.jpg

Aanvullende informatie voor een bezoek bij Emsflower

Je vindt Emsflower aan de Carl-von-Linné-Str. 1 in Emsbüren. Ze zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Volwassenen betalen € 9,50 entree, kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen € 5,00 entree en kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Handig om te weten: Vrijwel door de hele kwekerij kun je met een kinderwagen of rolstoel. Ook is er een restaurant aanwezig waar je wat kunt eten en drinken. Van koffie met taart of een broodje tot een biertje met curryworst of schnitzel.

Nog meer tips voor dagjes uit in de grensregio: kijk hier!

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.