© Maud

Leuk familieuitje: de dierentuin Osnabrück

Vorig jaar gingen wij in de lente en zomer regelmatig op pad. Lekker de grens over en op zoek naar nieuwe plekjes. In de winter zijn we voor mijn gevoel nauwelijks de deur uit geweest en hebben we zeker niet heel veel nieuwe plekjes ontdekt.

Maar nu is het eindelijk weer heerlijk weer

Maar nu is het eindelijk weer heerlijk weer en werd het tijd om een nieuw uitje te ontdekken en zo kwamen we uit bij de dierentuin Osnabrück. Normaal gesproken is het echt verschrikkelijk in de auto met Fenne, op de een of andere manier heeft ze daar echt geen geduld voor. Maar deze keer was het feest in de auto! Ze zong alle liedjes met dieren die ze maar kon bedenken en ze was er helemaal klaar voor. “Wij gaan naar de dierentuin, wie gaat er met ons mee?” en natuurlijk werd mama nog even geplaagd: “Ze kunnen zeggen wat ze willen maar maahaaamaaaa, die heeft de dikste billen van het hele land!”

Dierentuin Osnabrück – Een van mijn favoriete dierentuinen!

Wij gaan regelmatig naar de dierentuin en zeker de dierentuin in Duitsland vinden wij altijd erg leuk. Het is een stuk betaalbaarder dan in Nederland, (voor ons) vaak nog dichterbij dan de Nederlandse dierentuinen en het is er allemaal zo lekker relaxt! We hebben al meerdere dierentuinen gezien, maar de dierentuin Osnabrück is toch wel een van mijn favorieten.

De dierentuin is ruim opgezet –in verschillende delen-, maar toch redelijk compact. Alles is perfect qua afstanden; je hoeft geen honderden meters te lopen om nieuwe dieren te zien, maar de dieren zitten ook niet allemaal ‘op elkaar gepropt’. Wij kwamen hier veel verschillende dieren tegen, zo leuk! Giraffen, veel verschillende soorten apen, olifanten (en een baby-olifantje!), verschillende vogels, zeehonden, leeuwen, bokjes.. Noem een dier en de kans is groot dat wij die hebben gezien!

De dierentuin is erg netjes, ik heb bijvoorbeeld nergens troep op de grond gezien. Ook is alles mooi ingericht; er zijn fijne en brede paden, je komt regelmatig een bankje tegen en zelfs de elektriciteitskastjes zijn leuk geschilderd!

Veel plekken om lekker te spelen

Eerder als wij naar de dierentuin gingen, was de speeltuin toch echt wel het hoogtepunt. Nu is Fenne wat ouder en snapt ze dat het échte dieren zijn en is het ontzettend indrukwekkend, maar de speeltuin vindt ze natuurlijk nog steeds hartstikke leuk! De dierentuin Osnabrück heeft gelukkig veel mogelijkheden om te spelen. Op verschillende plekken in de dierentuin staan speeltoestellen. Feest!

Sommige speeltuinen waren alleen maar gemaakt van natuur-toestellen, prachtig om te zien! Andere speeltuinen waren juist weer ‘typische speeltuinen’ met bijvoorbeeld grote glijbanen en draaitoestellen, wat natuurlijk ook getest én goedgekeurd werd door Fenne. Vooral de ‘Giraffen-speelplaats’ vond ze erg leuk, hier staat een heel hoog en groot speeltoestel in de vorm van een giraffe. Eerst er op klimmen (samen met papa) en vervolgens van de glijbaan af. Whoeiii!
dierentuin-osnabrück-speeltuin-giraffe-bomen-buiten-©Maud.jpgdierentuin-osnabrück-speeltuin-giraffe-bomen-buiten-©Maud.jpg
dierentuin-osnabrück-glijbaan-kindje-speeltuin-©Maud.jpgdierentuin-osnabrück-glijbaan-kindje-speeltuin-©Maud.jpg

Eten en drinken in dierentuin Osnabrück

Bij ons heeft er altijd wel iemand honger, meestal ben ik dat! 😉 Dus voor ons is het erg fijn als er diverse gelegenheden zijn voor een hapje en/of drankje. Eerder was ik wel eens in een dierentuin dat er maar een paar plekken waren waar je iets kon eten of drinken. In de dierentuin Osnabrück hoef je daar niet bang voor te zijn! Regelmatig kom je een kiosk tegen waar je een snack of wat te drinken kunt halen. Ook zijn er een aantal restaurants waar je iets te eten (braadworst!) kunt kopen en waar je zelfs overdekt kunt zitten. Ideaal in de wintermaanden dus!
dierentuin-osnabrück-eten-braadwurst-drinken-patatjes-©Maud.jpgdierentuin-osnabrück-eten-braadwurst-drinken-patatjes-©Maud.jpg

Extra informatie

Je vindt de dierentuin Osnabrück aan de Klaus-Strick-Weg 12 in Osnabrück, parkeren kan (gratis) voor de deur. De dierentuin is elke dag geopend (zelfs op feestdagen!); in de zomer van 09.00 uur tot 17.30 uur en in de winter van 09.00 uur tot 16.00 uur.

De toegangsprijs is € 27,00 per volwassene, voor kinderen van 3 jaar tot 6 jaar betaal je € 15,50 en voor kinderen van 7 tot 16 jaar betaal je € 18,50. In de winter zijn de prijzen zelfs nog lager!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.