© Vettt

Kindvriendelijk Haltern am See: perfect voor een (mini)vakantie met kinderen

Op ruim een uur rijden vanaf Twente vind je Haltern am See. Je kent het vanwege een bezoekje aan het populaire Kettelerhof. Een gigantisch speelpark in een bosrijke omgeving met allerlei klim- en speeltoestellen. 

De omgeving van Haltern am See leent zich prima voor een weekendje weg of een mini-vakantie. Want hier is echt ontzettend veel leuks te beleven. Wij parkeerden onze camper op de Camperplaats in Haltern am See om van daaruit de omgeving te ontdekken.

Camperplaats Haltern am See

In Duitsland vind je veel camperplaatsen. In Nederland kennen we dat eigenlijk niet zo. Wij kregen de tip over de camperplaats Haltern am See. Met een perfecte locatie, bij het Seebad, het klimbos en vlakbij het centrum van Haltern nam See. Bij aankomst meld je je aan via een digitaal scherm en zie je of er een plekje is. Je kunt de camperplekken helaas niet reserveren. Gelukkig was er voor ons een fijn plekje beschikbaar.

Seebad Haltern am See: ultiem vakantiegevoel! Ons plekje op de camperplaats in Haltern am See.

Camperplaats-Haltern-am-See-camper-kamperen©Vettt.jpgCamperplaats-Haltern-am-See-camper-kamperen©Vettt.jpg

Wat we zoal deden tijdens ons weekendje Haltern am See met kinderen

De kinderen vinden het kamperen al een avontuur op zich. Maar daarnaast is er nog eens heel veel te doen en te zien in de omgeving. Wij bezochten:

  1. Het Romeins museum

  2. Klimbos Haltern

  3. Het centrum van Haltern am See

  4. Kettelerhof

  5. Natuurpark Hohe Mark

1. Het Romeins museum

Duik de geschiedenis in bij het Romeins museum! Veel gaver dan een geschiedenis les want hier leer je op een interactieve manier alles over de Romeinse tijd. Vroeger heeft op dit terrein een belangrijk Romeins legerkamp gestaan waar meer dan 5000 soldaten hebben gewoond. Archeologen zijn al meer dan 110 jaar bezig met opgravingen en een deel van die vondsten vind je terug in het museum. Gaaf toch?

2. Klimmen door de bomen van Haltern am See in het klimbos

Een geweldig klimbos: Kletterwald Haltern am See. Met parcours voor alle leeftijden. We vonden het nog wel een beetje spannend of onze kinderen in de leeftijd van 4 en 6 dit leuk zouden vinden. Maar leuk is niet de juiste omschrijving. Ze vonden het fantastisch!

3. Het centrum van Haltern am See

Vanaf de camperplaats lopen we zo naar de binnenstad. Een gezellig stadje, met leuke restaurantjes en terrasjes om op neer te strijken. We vinden een plekje bij Extrablatt, waar ze echt voor ieder wat wils hebben. Een aanrader! De kinderen spelen op het pleintje, dat autovrij is.

4. Eindelijk: Kettelerhof

We hadden er al veel over gehoord: Kettelerhof. Laat dit fantastische park nou ook net buiten Haltern am See liggen. Op maar 10 minuutjes afstand. Dit is echt een must-visit als je in Halter nam See bent. Een te gek park, doordat het in zo’n fijne natuurlijke omgeving ligt is het oprecht een relaxte ervaring. Overal prachtige natuurlijke klim-en klauterplekken en je kunt er heerlijk met water spelen. Een setje droge kleren kan handig zijn!

5. Natuurgebied: Hohe Mark

Bij Haltern am See vind je een gigantische natuurgebied, genaamd Hohe Mark, hier kun je  wandelen, paardrijden, fietsen, kanoën of een boottocht maken op de Stausee.

Wij komen terug!

Zoek je een plek net over de grens waar het echt genieten is voor een weekend weg of een vakantie? Dan is Haltern am See heerlijk. Het vele water waarmee Haltern am See omringd is en de vele leuke attracties en uitjes maken het echt een bijzonder leuke plek. Wij komen zéker een keertje terug.
Haltern-am-See-kinderen-boog-spelen-©Vettt.jpgHaltern-am-See-kinderen-boog-spelen-©Vettt.jpg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.