© Anne

Flamingo’s spotten in het Zwillbrocker Venn

Een vrije dag ligt voor ons. De kinderen logeren dit weekend bij opa en oma dus we kunnen doen wat we willen. En we willen eropuit.

Wandelschoenen inlopen

Rob heeft zin in “een fikse wandeling” en dat komt goed uit want ik heb nieuwe wandelschoenen die ingelopen moeten worden. Na wat surfen op Internet hebben we iets gevonden; een wandeling door natuurgebied “Zwillbrocker Venn”, net over de Duitse grens en vlakbij Vreden. Dit schijnt een heel speciaal stukje aarde te zijn; hier komen namelijk ieder jaar flamingo’s broeden. Hoe spectaculair is dat? Flamingo’s!
Zwillbrocker-Venn-route-flamingoroute-wandelen-©Anne.jpgZwillbrocker-Venn-route-flamingoroute-wandelen-©Anne.jpg

Krijsende meeuwen en roze flamingo’s

Als we in het piepkleine – maar buitengewoon idyllische – Zwillbrock zijn, besluiten we het bezoekerscentrum links te laten liggen; daar komen we ooit nog wel een keer met de kinderen. Vandaag gaan we voor een lange wandeling! We volgen gewoon het eerste bordje en al snel bevinden we ons helemaal in de natuur; geen asfalt meer te bekennen – wel veel vogels in allerlei soorten. We bevinden ons hier in een prachtig veengebied en het duurt niet lang of we horen exotische geluiden. Na flink doorstappen bereiken we het grote meer en blijkt het geluid afkomstig van een luidruchtige kolonie krijsende meeuwen. En jawel: in de verte zien we ook iets roze!
Zwillbrocker-Venn-info-flamingo-route-©Anne.jpgZwillbrocker-Venn-info-flamingo-route-©Anne.jpg

Fata morgana in het Zwillbrocker Venn

Van andere wandelaars hadden we al gehoord dat “ze” er weer zijn. Hier, in dit ongerepte natuurgebied met uitsluitend aardse kleuren, is het een ongelooflijk tafereel; een groep flamingo’s! Sommige dieren zijn echt opvallend felroze. In deze omgeving lijkt het wel een fata morgana…

Nu vinden we het jammer dat Floortje en Max er niet bij zijn – voor kinderen is dit natuurlijk ook een geweldige belevenis. Bovendien zijn er diverse leuke routes en ook nog eens in de Nederlandse taal. Binnenkort gaan we dus nog een keer!
Zwillbrocker-Venn-infobord-natuur-dame-flamingoroute-©Anne.jpgZwillbrocker-Venn-infobord-natuur-dame-flamingoroute-©Anne.jpg

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.