© Ronald-Jansen

Fietsweekend 100 Schlösser Route II

Ons sportieve weekend op de 100 Schlösser Route gaat verder. We bezoeken de drie-burchten stad Lüdinghausen en genieten van het avondlicht bij Schloss Nordkirchen.

Lüdinghausen is onze eindbestemming van deze dag op de 100 Schlösser Route en bij aankomst fietsen we direct door naar ons overnachtingsadres Hotel zur Post, een klein familiehotel direct gelegen aan het oude centrum. Onze koffers staan al netjes bij de receptie, de transfer van de bagage tussen de hotels was inbegrepen bij de boeking. Na het inchecken frissen wij ons even op alvorens wij de stad in gaan.

Drie-burchten stad Lüdinghausen

Deze stad wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een drietal burchten, te weten; Burg Vischering, Burg Lüdinghausen en Burg Kakesbeck. De eerste twee liggen binnen 10 minuten lopen van elkaar tegen het centrum, Burg Kakesbeck ligt aan de noordoostelijke rand van de stad. Aangezien het al tegen de avond loopt besluiten we eerst ergens te gaan eten en ’s avonds nog één burcht te bezoeken. Voor een restaurant raadpleeg ik mijn Google Maps en kom uit bij Achtzehn70.

Het restaurant bevind zich op een paar honderd meter afstand en bij aankomst hebben ze gelukkig nog een tafeltje vrij. De ober biedt ons de menukaart aan en vraagt of wij het ‘drankje’ van de dag willen, een cocktail van champagne, aardbeien en basilicum. De ogen van mijn vrouw beginnen te glinsteren en de keuze is dan ook snel gemaakt. In een heerlijke rustieke sfeer genieten wij van onze drankjes en eten. Mocht je in de buurt van Lüdinghausen zijn dan is dit steakhouse een absolute aanrader!

Voldaan lopen we nog een rondje door het centrum waar de voorbereidingen worden getroffen voor de zondagmarkt. We besluiten nog even een rondje om Burg Vischering te lopen welke ’s avonds prachtig verlicht is, voordat we een eind aan deze dag gaan maken. De spieren hebben wat rust nodig voor morgen!
burg-lüdinghausen-bomen-buiten-©Ronald-Jansen.jpgburg-lüdinghausen-bomen-buiten-©Ronald-Jansen.jpg

Zondags op de 100 Schlösser Route

Zondagochtend staan we vroeg op en voelen allemaal nog wat pijntjes van de fietsrit van gisteren. Vol goede moed, en in de hoop dat we de pijntjes eruit fietsen, stappen we op de fiets om de twee andere burchten op de 100 Schlösser Route in Lüdinghausen te bezoeken. Via Burg Lüdinghausen rijden we naar Burg Kakesbeck, twee kleine waterburchten welke een beetje in de schaduw staan van Burg Vischering maar zeker een bezoekje waard zijn.100 Schlösser Route - Burg Kakesbeck

Burg Kakesbeck ligt er een beetje verlaten bij, ook omdat dit privé eigendom momenteel wordt gerenoveerd. Bezichtingen zijn alleen op afspraak!
burg-kakesbeck-brug-uitzicht-©Ronald-Jansen.jpgburg-kakesbeck-brug-uitzicht-©Ronald-Jansen.jpg

Avondwandeling Schloss Nordkirchen

Op onze route terug naar Werne komen we wederom langs Schloss Nordkirchen. Omdat we zaterdag niet de tijd hadden om dit prachtige paleis met bijbehorende tuinen en park goed te verkennen, besluiten wij dit vandaag wel uitgebreid te doen. Dit is het grootste slot in Münsterland en ligt in een park met een oppervlakte van 170 hectare. In de tuinen en park staan diverse sculpturen, waarvan de meeste te vinden zijn op het, rond 1990 volledig opnieuw ingerichte, ‘Venuseiland’ voor het paleis.

Aan de westzijde ligt het parkslot ‘Oranienburg’ welke oorspronkelijk dienst deed als oranjerie. Van de eens zo mooie tuin aan de voorzijde is nog maar weinig over, maar de contouren zijn nog duidelijk zichtbaar.

Wat een geweldige plek om te verkennen! Als de avondschemering begint in te vallen, besluiten we het voor gezien te houden en de laatste paar kilometers naar Werne af te leggen. Napratend over alles wat wij dit weekend gezien hebben, rijden we voldaan terug naar Enschede.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.