Kasteel Nordkirchen

In een oogopslag

Kasteel Nordkirchen is een van de bekendste en populairste bestemmingen in het Münsterland. Het is een indrukwekkend voorbeeld van grote architectuur. Het imposante kasteel Nordkirchen ligt midden in een uitgestrekt parklandschap in de onmiddellijke nabijheid van de stad Nordkirchen. Mooie wandelpaden leiden door het kasteelpark en eindigen bij kasteel Nordkirchen.

Informatie over de rondleiding
  • Het park is te allen tijde geopend.
  • Bezoeken aan het interieur zijn alleen mogelijk in het kader van een rondleiding.
Informatie over de geschiedenis

In 1703 legde prins-bisschop Friedrich Christian von Plettenberg de eerste steen voor het huidige kasteelcomplex. Von Plettenberg wilde een perfect gebouw en gaf daarom nog in hetzelfde jaar de Münster hofarchitect Gottfried Laurenz Pictorius opdracht het kasteel te bouwen. Friedrich Christian von Plettenberg stierf slechts drie jaar na het begin van de bouw en zijn neef, de latere keizerlijke graaf Ferdinand von Plettenberg, nam het toezicht op de bouwwerkzaamheden over. Deze gingen nog twee decennia door totdat het barokke paleizencomplex (het park met de zijpaleizen en terrastuinen) voltooid was. In 1725 kreeg de beroemdste bouwmeester uit de barokperiode, Johann Conrad Schlaun, de opdracht de bouw te voltooien. Hij voltooide het imposante gebouw uiteindelijk in 1734. De kasteelheer zelf maakte schulden met het bouwproject, maar hij had de grootste waterburcht en een park van Europese omvang aangelegd. Het was hertog von Arenberg die aan het begin van de 20e eeuw het paleis aanzienlijk uitbreidde, onder meer met de zijvleugels van de Oranienburg.

Op de kaart

Kasteel Nordkirchen
Schloß 1
59394 Nordkirchen
Deutschland

Tel.: +49 (0)2596 933 0
E-mail:
Website: www.schloss-nordkirchen.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.