© Vettt

Else am See bij Quendorfer See – Perfect zomers-uitje

Om de vakantie in te luidden, sprak ik met 4 vriendinnen en hun kinderen af. De eerste dinsdag van de schoolvakantie zouden we wat leuks gaan doen. Toen het duidelijk werd dat die eerste dinsdag van de schoolvakantie tropsich ging worden was de keuze om te gaan zwemmen snel gemaakt. Maar waar?

Kinderen gaan vaak het liefst naar een zwembad, maar voor mij als ouder is het zoveel relaxter om naar een strandje te gaan. Okay, niet elk strandje is relaxed. Maar onlangs kwam ik voor het eerst bij Else am See bij Quendorfer See én ik was gelijk fan.

Over Else am See

Else am See is kleinschalig en daarmee erg overzichtelijk. Een mooie bijkomstigheid zijn de faciliteiten bij Else am See, die overtroffen echt mijn verwachtingen:
  • Parkeren doe je ongeveer op het strand (mits je op tijd bent)

  • Er is een supervet klimtoestel met waterspeelplaats op het strand

  • Het strand is relatief klein (als je het vergelijkt met het Hulsbeek of het Rutbeek) maar daarmee een stuk overzichtelijk

  • Een take-away capuccino scoor je in de cafeteria behorende bij de Horeca.

  • Voor een plaspauze kun je terecht bij de horeca van Else am See

  • En voor een late lunch schoven wij aan in het restaurant. Even uit de zon en zo hoef je thuis niet meer te koken. We aten pizza’s en salades en dronken heerlijke drankjes. Aanrader!

  • En als klap op de vuurpijl is er sinds kort een apparaatje om je luchtbedden/zwembanden en bootjes mee op te blazen. Leeglaten werkt er helaas niet mee, maar er is wel een stroompunt waar je dat eventueel met je eigen apparaatje kunt doen

Quendorfer-see-else-am-see-restaurant-©Vettt.jpgQuendorfer-see-else-am-see-restaurant-©Vettt.jpg

Wij zijn fan van Else am See!

Twee van de vriendinnen waren er voor het eerst en ook zij waren net zo enthousiast als ik. Zij houden allebei heel erg van schoon en netjes en ze vonden het zoveel beter dan wat ze vanuit  Nederland gewend waren. En de kinderen? Die hebben we de hele middag niet weer gezien.

Tip voor een bezoek aan Else am See

Er zijn weinig schaduwplekken, het meenemen van een parasol is een aanrader. Kinderen vermaken zich zo goed met een opblaasbootje of zwembanden. Het is zeker de moeite om dat mee te nemen.
Quendorfer-see-else-am-see-oplaasbed-©Vettt.jpgQuendorfer-see-else-am-see-oplaasbed-©Vettt.jpg

Ga eten in het restaurant!

Ik ben ontzettend blij met het restaurant dat erbij zit. Van waar wij lagen was het zo’n 50 meter lopen. Wij kozen ervoor om in het restaurant te eten, het was zo bloedje heet, zo was iedereen even uit de zon. De pizza’s en salades waren heerlijk en de restjes nam ik mee voor thuis, haha! Mocht hoor :-). Wil je gewoon even snel wat eten? Dat kan ook prima in de cafetararia, daar verkopen ze friet, bratwurst en dat soort dingen.

Wij waren er in de eerste week van de zomervakantie en kwamen er rond 12.30 aan. We vonden toen nog een plekje op de parkeerplek naast het strand. Lucky us! Het was duidelijk een struk drukker dan de eerste keer dat we er waren maar nog steeds was het dikke prima en hadden we voldoende ruimte.
Quendorfer-see-else-am-see-drankje-verkoeling-©Vettt.jpgQuendorfer-see-else-am-see-drankje-verkoeling-©Vettt.jpg
Quendorfer-see-else-am-see-restaurant-eten-salade-©Vettt.jpgQuendorfer-see-else-am-see-restaurant-eten-salade-©Vettt.jpg

Ook leuk voor in de avond!

Else am See is ook superleuk om aan het einde van de middag naartoe te gaan. Lekker wat eten bij het restaurant, met uitzicht over het meer op een zwoele zomerse avond. Wedden dat je je in vakantiesferen waant?

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.