© KidsErOpUit

De dierentuin in Osnabrück

Over de grens met Duitsland zijn verschillende leuke dierentuinen te vinden. Steeds meer Nederlanders ontdekken dat je hier een prima dagje uit kunt gaan. Wij bezochten de dierentuin in Osnabrück. Deze dierentuin is ruim opgezet en heeft veel groen. Voor de kleine kinderbeentjes is er gelukkig de mogelijkheid om een bolderkar te lenen. Dan nog mag je voor je bezoek aan deze dierentuin zeker wel een halve tot hele dag uittrekken.

De verschillende werelden van dierentuin Osnabrück

Het leuke aan de dierentuin Osnabrück zijn de vele verschillende werelden die verder gaan dan alleen de dieren uit een bepaalde streek bij elkaar te plaatsen. Dit maakt deze dierentuin heel afwisselend.

Ondergrondse wereld

Bij binnenkomst worden we welkom geheten door de charmante roze flamingo’s die op één poot balanceren. Vrijwel direct daarna gaan we de ondergrondse wereld in, het dierenleven zoals wij het anders nooit zien. We zien veel zand en daartussen de paden en holletjes van naaktratten, mollen en veldmuizen. Dit zijn niet moeders mooiste, en hun leven onder de grond lijkt vooral te bestaan uit slapen. Of zouden ze gewoon wachten tot wij niet meer hun holletjes inkijken en dan op avontuur gaan?

Valsspelende geitjes en slingerende aapjes


Heel wat actiever zijn de geitjes. Er is in de dierentuin een grappige combinatie van speeltuin en kinderboerderij. Geiten en kinderen proberen hetzelfde hindernisparcours van boomstammen en touwen af te leggen. De geitjes winnen het duidelijk van de kinderen, ze blijven gewoon op hun plek staan als iemand langs wil of huppen lichtvoetig van balk naar balk. Maar met vier poten is het natuurlijk wel een beetje valsspelen.

Ook de aapjes geven graag een showtje weg waarin ze laten zien hoe behendig ze zijn. Dat doen ze in een hele mooie setting. In deze dierentuin is geprobeerd niet alleen de leefwereld van de dieren weer te geven maar ook de hele sfeer van een regio. Zo zijn de Cambodjaanse tempels van Angkor nagemaakt en die doen hier dienst als dierenverblijf. Zelfs de verschillende speeltuinen in de dierentuin Osnabrück zijn in de stijl gemaakt van de wereld waarin ze zich bevinden.

Eén van de mooiste verblijven vond ik die van de beren met zelfs een complete waterval. De grote verblijven in combinatie met het vele groen zijn een voorbeeld voor veel dierentuinen. Soms is het voor kleine kindjes alleen wel even zoeken tot het dier gevonden is.

De oudste bewoners van de dierentuin Osnabrück

In de dierentuin van Osnabrück wonen twee stokoude dieren. Twee enorme schildpadden die al bijna honderd jaar oud zijn knabbelen aan een vers blaadje. De leeftijd van de dieren is een feitje waarmee je indruk maakt op kinderen. Ze wonen in het overdekte aquarium de wereld van vissen en reptielen. Ze zijn ouder dan de dierentuin zelf die in 1936 is gesticht. Dit zou je trouwens niet zeggen de dierentuin is duidelijk mee gegaan met zijn tijd. Elke paar jaar komen er weer nieuwe verblijven en attracties bij. Wij komen dan ook zeker nog een keer terug.
Dierentuin-Osnabrück-schildpadden-eten-wortels-©KidsErOpUit.jpgDierentuin-Osnabrück-schildpadden-eten-wortels-©KidsErOpUit.jpg
dierentuin-osnabrück-water-meneer-bomen-natuur-©KidsErOpUit.jpgdierentuin-osnabrück-water-meneer-bomen-natuur-©KidsErOpUit.jpg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.