© Franz Frieling 48527 Nordhorn

Dagje uit – Tierpark Nordhorn

Voor ons is het nog geen 20 minuutjes rijden en dan zijn we al bij Tierpark Nordhorn. En toch was ik er al een hele tijd niet meer geweest.. Fenne, onze peuter, is nu (net) twee jaar oud en met haren waren we er zelfs nog nooit geweest. En dus besloten we heel spontaan dat het de hoogste tijd werd om er eens met haar naar toe te gaan. Een half uur later zaten we in de auto.

Familieuitje naar Dierentuin Nordhorn

De dierentuin Nordhorn is niet heel groot, maar je kunt je hier heel goed een dag (of dagdeel) vermaken. Bij de kinderboerderij kun je de varkentjes aaien en bokjes voeren. Ook in het vogelverblijf kun je vogels voeren. Als je een tijdje wacht en veel geduld hebt, komen ze vanzelf op je hand zitten. Zo leuk! Ook kun je er een rondje lopen door het verblijf van de alpaca’s en deze mooie beesten aaien.
Eerder waren wij wel met Fenne in een dierentuin geweest, maar daar kon je niet of nauwelijks dieren aaien. Daarom was Dierentuin Nordhorn extra leuk voor haar. Voor ons was het vooral erg leuk om te zien dat ze nergens bang voor was. Ze liep met gemak naar de bokjes en dacht zelfs dat ze de kippen kon aaien! Uiteindelijk was ze niet meer weg te slaan bij de kippen. We hebben zo gelachen! Ben je in een dierentuin en wil ze alleen maar naar de kippen..
Vater mit Kind bei Ziege im Tierpark NordhornVader met kind bij de geitjes in dierentuin Tierpark Nordhorn
Mutterschwein mit Ferkeln im Tierpark NordhornMoedervarken met biggetjes in dierentuin Tierpark Nordhorn

Voedertijden in Dierentuin Nordhorn

Meerdere keren per dag worden de dieren gevoerd en daar wordt een leuke show omheen gegeven. Er wordt dan van alles verteld over de dieren en hun voedsel. Soms mogen er zelfs een aantal kindjes helpen. Hoe leuk is dat!?
Stachelschwein frisst Gemüse im Tierpark NordhornStekelvarken eet groente in dierentuin Tierpark Nordhorn

Genoeg ruimte om te spelen

Midden in Dierentuin Nordhorn zit ook een grote speeltuin, precies naast de cafetaria. Wat mij betreft is dit ideaal.. Wij konden zo lekker op het terras zitten –lekker genieten van Duitse braad- en curryworsten!-, terwijl Fenne zich heel goed vermaakte met andere kindjes. Het is er heel overzichtelijk, ik word daar ontzettend vrolijk van!
Wij hebben een heerlijke middag gehad bij Tierpark Nordhorn, maar hadden ons ook prima een hele dag kunnen vermaken. Regelmatig worden hier leuke dagen georganiseerd met allerlei activiteiten. Grote kans dat we hier snel nog eens naar toe gaan!
Spielplatz im Tierpark NordhornSpeeltuin in dierentuin Tierpark Nordhorn

Vakantiehuisjes

Wist je dat het mogelijk is om te overnachten in de dierentuin? In totaal vind je hier vijf vakantiehuisjes (verdeeld over 2 woningen) waar je kunt slapen. De vakantiewoningen staan echt op het park zelf; erg leuk!

Aanvullende informatie over Dierentuin Nordhorn

De dierentuin in Nordhorn is het hele jaar geopend (zelfs op feestdagen). In de zomer zijn ze geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur (toegang tot 18.00 uur!) en in de winter tot 18.00 uur. Voor actuele openingstijden verwijs ik je door naar de website van Tierpark Nordhorn!

In vergelijking met de dierentuinen in Nederland zijn de prijzen hier een lachertje. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang en voor volwassenen betaal je slechts € 13,90 per persoon. Voor een braadworst met patat en een cola betaalden wij € 6,90.

Hoe kom je naar Tierpark Nordhorn?

Uit westelijke richting vanaf de A30

Verlaat de A30 bij Bad Bentheim en rijd verder op de B403 richting Nordhorn. Rijd op de ringweg verder richting Lingen (B213) en verlaat deze bij de tweede afrit. Volg nu de borden richting Tierpark.

Uit noordelijke richting vanaf de A31

Rijd vanaf Lohne richting A31 (Oberhausen). Volg de borden richting Nordhorn. In Nordhorn rijdt u na de grote kruising (links ligt McDonald´s) verder op de B403 richting A31 naar Oberhausen. Verlaat de B403 bij de tweede afrit en volg nu de borden richting Tierpark.


Uit zuidelijke richting vanaf de A31

Rijd vanaf Ochtrup naar Bad Bentheim. Van daar rijdt u op de B403 richting Nordhorn. Volg op de ringweg de richting Lingen (B213) en verlaat de ringweg bij de tweede afrit. Volg de borden richting Tierpark.

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.