© Maud

Dagje uit in Nordhorn: winkelen, het Stadtpark en waterfietsen

Wij gaan regelmatig op pad met ons gezin. Zeker in de zomer zijn we vaak op pad om de mooiste plekjes op te zoeken en toevallig zijn er heel veel leuke plekjes net over de grens. Ik vind het echt zo leuk om dichtbij de grens te wonen, alleen al om de leuke (en betaalbare) uitstapjes. Dit keer besloten we om een dagje naar de stad Nordhorn te gaan. Eerder kwamen wij hier regelmatig om te winkelen of om boodschappen te doen, maar nu was het alweer een hele tijd geleden. Dus… Op naar een dagje Nordhorn!

Winkelen in Nordhorn

Nordhorn is een leuke stad om te winkelen. Aan de hoofdstraat vind je veel verschillende winkels, de bekende ketens en de (voor veel Nederlanders) minder bekende ketens. In een van de zijstraten van de hoofdstraat vind je ook nog een klein winkelcentrum: Vechte Arkade. Het centrum is heel compact en daardoor extra gezellig. Dat er zoveel water is in Nordhorn, maakt het sfeertje extra fijn! Je vindt op diverse plekken leuke horecagelegenheden waar je even kunt bijkomen van al dat shoppen. Ik vind het vooral gezellig dat de restaurantjes gewoon tussen de winkels zitten, zo is er altijd wel ergens een plekje waar je gezellig kunt zitten.

In diezelfde hoofdstraat vind je overigens ook een aantal fonteintjes in de grond. Zo leuk voor kinderen om daarmee te spelen, zeker met het warme weer wat we deze zomer hebben! Een ijsje bij Eiscafe Pinocchio of een lunch bij Extrablatt mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Ook fijn: parkeren in Duitsland is een stuk goedkoper dan in Nederland. Wij parkeerden zo’n 2,5 uur in een van de parkeergarages en moesten maar € 2,50 betalen.
Nordhorn-winkelen-moeder-dochter-©Maud.jpgNordhorn-winkelen-moeder-dochter-©Maud.jpg

Spelen en wandelen in het Stadtpark

Ondanks dat ik al zo vaak in Nordhorn ben geweest, kende ik het Stadtpark nog helemaal niet. Ik werd getipt om hier eens naar toe te gaan en ik ben zo blij dat we deze plek hebben ontdekt! Als je een dagje naar een stad gaat met kleine kindjes, is het altijd fijn om ook iets leuks met hen te doen. Het Stadtpark in Nordhorn is daar de ideale plek voor. Je kunt hier lekker wandelen door het groen, bloemetjes kijken, op zoek gaan naar de poesjes, spelen in de speeltuin of iets eten en drinken bij Kaffeemühle am Park of Gecco Gasthouse.

Waterfietsen in Nordhorn

Nordhorn is echt een waterstad. Vrijwel overal in de stad kom je de rivier de Vechte tegen en dichtbij het centrum van Nordhorn vind je ook de Vechtesee. Aan de Vechtesee (bij Pier 99) ligt Bootsclub Nordhorn waar je verschillende bootjes, kano’s, sups of waterfietsen kunt huren. En dit kan ik alleen maar aanraden! Samen met Fenne ging ik waterfietsen op de Vechtesee, wat een feest! Extra leuk is om met de waterfietsen de stad in te gaan. Je vindt de rivier overal terug in de stad en je kunt op verschillende plekken aanmeren, zo leuk!

Een waterfiets huren kost € 4,00 per persoon per uur, kinderen tot 6 jaar zijn gratis. Het is goed om te weten dat kinderen tot 6 jaar verplicht een zwemvest aan moeten, deze zijn daar te verkrijgen.

De dag afsluiten bij Pier 99

En als we dan toch dichtbij Pier 99 zijn, dan is het natuurlijk een perfect idee om daar ons leuke dagje weg af te sluiten. Pier 99 is een hele leuke plek voor een hapje en een drankje. Wanneer wij hier zijn, hebben we altijd een enorm vakantiegevoel. Er staan palmbomen op het terras, er staan typische Duitse strandhuisjes, de zijkant van het terras is helemaal bedekt met zand en het uitzicht op de Vechtesee maakt alles natuurlijk helemaal af.  De menukaart is uitgebreid en de gerechten zijn heerlijk! Van pizza’s en pasta’s tot schnitzels, varkenshaasjes en diverse visgerechten. Smullen!
pier99-eten-schnitzel-patat-salade-houten-tafel-nordhorn-©Maud.jpgpier99-eten-schnitzel-patat-salade-houten-tafel-nordhorn-©Maud.jpg
pier99-restaurant-drankje-dame-strandstoel-strand-Nordhorn-©Maud.jpgpier99-restaurant-drankje-dame-strandstoel-strand-Nordhorn-©Maud.jpg

Wat een fijne dag!

Normaal gesproken gaan we naar Nordhorn om boodschappen te doen of de dierentuin (Tierpark Nordhorn) te bezoeken. De dierentuin is ontzettend leuk en ook echt een aanrader, maar nu blijkt wel weer dat er nog veel meer leuks te doen is in Nordhorn!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.