Kleines Haus

In een oogopslag

Huisgemaakte taart in een knus vakwerkgebouw: dat biedt Das Kleine Haus in Bad Essen.

Het is een markant vakwerkgebouw gelegen aan het historische kerkplein van Bad Essen: Das Kleine Haus. Sinds de restauratie in 1983 is hier een gezellig theehuis gevestigd. Ernaast staan drie huizen die herbouwd werden na de grote brand van Bad Essen in 1668. De gebouwen zijn gebouwd op de historische funderingsmuren uit de tijd rond 1100. Ze maakten deel uit van de 24 huizen die, inclusief Das Kleine Haus, de toenmalige Kirchhofsburg vormden.

In de knusse en gezellig ingerichte ruimtes of op het zonnige terras blijf je graag wat langer hangen. Het zou zomaar kunnen dat je na de koffiepauze besluit er ook nog een lunch aan vast te plakken. Aan de menukaart zal het in ieder geval niet liggen want de keuze is enorm. Zo kun je kiezen uit bijna 100 verschillende theespecialiteiten. Bij je kop thee of koffie kun je een stuk huisgemaakte taart bestellen of een hartige kleinigheid eten, zoals flammkuchen, een salade of pannenkoeken. Wat je ook bestelt, het wordt met een grote glimlach en veel vriendelijkheid geserveerd.

Op de kaart

Kleines Haus
Kirchplatz 29
49152 Bad Essen
Deutschland

Tel.: 05472 / 28 78
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.