© Stadtmarketing Vreden

Er op uit in Duitsland in de lente

Afwisselend en spannend!

Op pad in de lente? Onze tips voor bijzondere uitstapjes!

Genieten van een dagje uit in het voorjaar; dit gaat zeker lukken in de grensstreek! Romantische kastelen waar vorsten werden geboren, uitbundige dierentuinen, educatief en speels, knotsgekke doe-parken om je uit te leven, fascinerend industrieel en ambachtelijk erfgoed, elegante musea, riante recreatiegebieden in het groen, ongerepte natuur en cultuur met een eigenwijs streeksausje.

Heerlijk kamperen in het voorjaar

Gaan jullie wat langer op pad dan een dagje? Dan hebben we hier een aantal leuke campings voor je geselecteerd. Perfect voor een leuk verblijf met de kinderen en de garantie dat ze zich er zeker niet zullen vervelen! Denk aan indoor speelparken, strand, speeltuinen en veel waterpret!

Geheim van buiten leven

Een groene expeditie voor groot en klein

Niet ver van de Nederlandse grens schuilt een wereld vol natuurgeheimen. Met koele meren, groene valleien en zeldzame fossielen als overblijfselen uit de oertijd. Hier vervaagt de grens tussen het verleden en heden, en voelt het alledaagse leven even heel ver weg. Trek samen de bossen in, bedwing de heuvels of stap met de kinderen in een kano voor een ontdekkingstocht over het water.

 

© Ngoc Chau

Ontdek het geheim van buiten leven

De 5 leukste lente uitstapjes

Op ontdekkingsreis in de Allwetterzoo Münster

De naam Allwetterzoo zegt het eigenlijk al: hier kun je je ook op een regenachtige dag goed vermaken. Maar de overdekte wandelpaden zijn niet het enige wat deze dierentuin zo bijzonder maakt. Je mag hier de dieren van héél dichtbij bekijken. Pinguïns lopen vrij rond en de olifanten mag je zelfs voeren!

Plan je dagje uit

Dagje uit voor waaghalzen

Klimmen en rodelen op één dag: dat kan heel gemakkelijk in Ibbenbüren. Via netten, bruggen, kabels en zelfs surfplanken bedwing je een van 10 klimroutes. De Sommerrodelbahn is al bijna 100 jaar oud en heeft echte cultstatus: op een houten slee suis je de berg af.

Plan je bezoek

Een prachtig verzorgde dierentuin in een groot park aan een meer: dat is Tierpark Nordhorn. Meer dan 1700 dieren kun je hier bewonderen op een terrein van 10 hectare. Van bedreigde diersoorten zoals de doodshoofdaapjes en de tweevingerige luiaards tot inheemse diersoorten zoals egels en kikkers.

Plan je dagje uit

Laat je betoveren door de bloemenpracht van deze showtuin. Ondertussen ravotten de kinderen op de verschillende speelplekken. Neem je picknickmand mee en geniet! Tip: Bezoek ook het kindermuseum Klipp Klapp.

Plan je dagje uit

Ontmoet duizend dieren

Ontmoet meer dan duizend dieren in dierentuin van Rheine, de Naturzoo. Wandel langs de waggelende pinguïns en kijk de tijgers, zeldzame lippenberen, zeehonden op veilige afstand in de ogen. In het Apenwoud en de volière loop je letterlijk tússen de dieren. Let op: alleen in de kinderboerderij kan je de dieren ook aaien.

Plan je bezoek
© ©Stadtmarketing Vreden GmbH / Foto Gewers

De perfecte regio voor een picknick in het voorjaar

Picknicken wordt steeds populairder. De Duitse grensregio is perfect voor picknickliefhebbbers. Je kan je mand vol lekkernijen meenemen in de auto, op je fiets of in je rugzak. Verspreid over de regio liggen tientallen goed verzorgde picknickplaatsen: in de natuur, bij kastelen, bij kinderspeelplaatsen, bij meren en rivieren... ,,Mama, ik wil graag picknicken.” ,,Ik ook! Pak de mand maar vast.”

 

© Ngoc Chau

Ga op pad met de ranger

Hoe vind je sporen in het bos? Wanneer is de kans het grootst wilde dieren te spotten? Hoe kom je te weten hoe oud een boom is? Samen met de boswachter gingen blogger Eliane, fotograaf Ngoc en hun dochterjes op pad om de geheimen van het bos te ontdekken.

Het geheim van schat zoeken

Een streek boordevol verrassingen

Op slechts anderhalf uur rijden van de Nederlandse grens stap je in de een compleet andere wereld binnen. Eentje boordevol historische verhalen en Duitse Gemütlichkeit. Met eeuwenoude steden als Münster en Osnabrück, waar je verborgen steegjes, middeleeuwse burchten en indrukwekkende kasteeltuinen vindt. Vol gezellige marktjes met streekproducten, gastvrije hotels en uitgestrekte bossen om samen eindeloos in rond te dwalen.

 

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Ontrafel het geheim van schatzoeken

De leukste tips voor kleine ontdekkers

Op zoek naar een spannend gezinsuitje? Op zes "Teuto-lussen" in het Tecklenburger Land kun je met een GPS-systeem of speciale schatkaarten op een moderne papieren speurtocht gaan. Het leidt naar avontuurlijke en betoverende plekken die je anders nooit ontdekt zou hebben.

Plan je dagje uit

Wil je meer weten over Nina Simone, Elvis en The Beatles? Ga dan naar het rock’n’popmuseum in Gronau. Laat je inspireren door rocksterren. Je vindt er alles over Jazz, Rock en Pop. Een muzikale ontdekkingstocht tot 100 jaar terug. Duitse rocklegende Udo Lindenberg is geboren in de muziekstad.

Plan je dagje uit

Als je van auto’s houdt, móet je wel naar Automuseum Melle. In een oude meubelfabriek staan meer tweehonderd bijzondere oldtimers uit verschillende jaren glanzend klaar om bewonderd te worden. Automuseum Melle is een garage vol herinneringen. Ook leuk als je geen autofanaat bent. Al eens een elektrische auto uit 1899 gezien?

Plan je dagje uit

Op audiëntie in het verleden

Deze middeleeuwse burcht zie je al van ver, want hij torent hoog boven de stad uit. In de meest bekende bezienswaardigheid van Bad Bentheim ervaar je hoe het voelt om te leven als een vorst. Beklim de kruittoren, steek een kaarsje aan in de Katharinenkerk en gluur op je gemakje rond in het koninklijke slaapvertrek.

Plan je bezoek

Tips voor regenachtige lentedagen

Hoe graag we het ook zouden willen; in de lente hebben we natuurlijk niet alleen maar zonnige en droge dagen. Mocht je er ook dan op uit willen met de kinderen, dan hebben we hier hele leuke tips om het dagje uit droog en binnen door te brengen. Nou ja...droog?! 

Verrassend spelen bij Melly Speelarena

Veel speeltoestellen maar ook een hologate met VR.

© Pixabay

Zwembad Bahia Bocholt

In alle opzichten een zwemparadijs!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.