© Vettt

Weekendje met de kids aan de Alfsee en omgeving Osnabrück

De omgeving van Osnabrück is te gek voor een weekendje weg met kinderen. Het is dichtbij vanuit Twente én er is zo ontzettend veel leuks te ontdekken. Tijdens ons weekend bij belevingspark Alfsee heb ik met mijn dochter en mijn vriendin en haar dochter het grensgebied herontdekt.

Weekendje met de kids aan de Alfsee en omgeving Osnabrück

Ons weekendje weg in Duitsland brengt ons naar Alfsee, dit ligt net over de grens. Alfsee is een stuwmeer vlakbij Osnabrück. En het meer geeft je gelijk het gevoel dat je op vakantie bent, het mooie weer hielp daar ook zeker bij.

We brengen twee nachten door op ‘beleveniscamping’ Alfsee, en dat het een belevenis is om daar te zijn is niet gelogen. In de drie dagen dat wij hier waren, hebben we nog maar een klein deel van de camping gezien. We sliepen in een ontzettend leuk huisje met een speeltoestel. Een klein deel van de camping bestaat uit huisjes en het overige deel uit kampeer- en camperplekken.

De camping beschikt over een watersportmeer, verschillende speeltuinen, een restaurant, een winkel, een doolhof en zelfs een kartbaan.

En dat is alleen nog maar op de camping! Rondom Alfsee bleef je nog veel meer leuks. Wat wij nog meer deden tijdens ons weekendje Duitsland met kinderen:

Zoo Osnabrück

Op slechts een kwartiertje rijden van de camping ligt Zoo Osnabrück. De dierentuin stond bij ons op zaterdagmiddag op de planning. Maar eigenlijk kun je hier prima een hele dag voor uit trekken, het is echt een mooi en grote dierentuin.

Deze dierentuin is opgedeeld in meerdere ‘werelddelen’, waar heel veel verschillende dieren te bewonderen zijn. Denk aan olifanten, neushoorns en leeuwen. En de dierentuin staat vol met leuke speelplekken, wat zorgt voor een fijne afwisseling.

Museum und Park Kalkriese

Dit museum én park, staat helemaal in het teken van de veldslag die 2000 jaar geleden plaats vond tussen de Romeinen en Germanen. Wat heel gaaf is, is dat het hele gebied rondom Alfsee in die Germaanse stijl is ingericht. We hebben hier de meeste tijd in het park doorgebacht, omdat het echt té mooi weer was om binnen te zijn. Dat Kalkriese bestaat uit zowel een binnen- als een buitengedeelte dat maakt het wel het perfecte uitje het hele jaar door.

Bij Kalkriese zijn er zijn verschillende dingen te leren over die veldslag, de teksten en audiotour zijn wel allemaal in het Duits. Maar ook al loop je er met twee kleine meisjes, dan nog vermaak je je er prima!

museum-park-Kalkriese-kinderen-osnabrück-©Vettt.jpgmuseum-park-Kalkriese-kinderen-osnabrück-©Vettt.jpg

Museum für Industriekultur

Een ontdekkingsmuseum op een voormalige kolenmijn. Dit museum is een absoluut paradijs stoere kids.  Met gave antieke stoommachines, fossielen en een mijnschacht! Ook Lore en Sarah – die je op zulke plekken gewoon moet laten rennen (gelukkig kan dat hier) en ontdekken – vermaakten zich hier kostelijk. De interactieve opdrachten in het museum deden het erg goed.

Het weekend is voorbij gevlogen, wat hebben we genoten met z’n 4-en. Erg leuk om samen zo’n meidenweekend te doen. We hebben veel gedaan maar er was ook genoeg tijd om te relaxen. In de auto op weg terug naar huis, vroegen we de meiden wat ze het leukst vonden dit weekend. ALLES! Reageerden ze tegelijk vol enthousiasme. Drie keer raden wat ze antwoorden toen we vroegen of we volgend jaar weer zo’n meidenweekend zouden doen…! Perfect alternatief voor onze geannuleerde vakantie!

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.