© Tikva

Waterskiën en lekker spelen aan de Alfsee

Afgelopen zomer ging ik met mijn dochter en een vriendin een weekendje naar de Alfsee. Eerlijk gezegd had ik er nog niet eerder van gehoord. Google liet mij foto’s zien van lachende families op een waterskibaan en van een mooie zonsondergang boven een rustig meer. Beide foto’s kloppen!

Waterskiën aan de Alfsee

De Alfsee bestaat uit twee delen: een grote rustige plas met veel natuur en het recreatiemeer met activiteiten. De Alfsee is door mensen gemaakt en het recreatiemeer is dan ook vrij ondiep. Waterskiën doe je hier dan ook niet achter een boot maar aan kabels in de lucht.

Het bleek dat ik absoluut geen talent heb om te waterskiën. Wel om de toeschouwers te vermaken door direct oncharmant te vallen. Aan de coaches lag het zeker niet, met alle geduld ter wereld legden ze de fijne kneepjes van de sport uit. “In de hurken”, “zo ver mogelijk naar achteren hangen”, “Armen gebogen en pas als je stabiel bent rustig opstaan”. De vriendin die mee was kon ook al snel een kwart rondje vol houden.

Mijn dochter is nog te jong om mee te doen en na wat mij betreft voldoende pogingen laat ik de les voor gezien en ga met haar naar het rustige zandstrandje. Hier loopt de kant langzaam af en kunnen kinderen naar hartelust zandkastelen bouwen en met de voetjes in het water spelen. Ook de glijbaan en andere speelmogelijkheden vallen in de smaak.

Later op de dag sta ik toch weer te kijken bij de waterskibaan. De tieners en serieuze hobbyisten geven een gave show weg. Voor hen is er ook nog een tweede parcours met schansen om op te stunten. Het ziet er moeiteloos uit maar ik weet nu dat waterskiën hard werken is. Ik kan me voorstellen dat het hartstikke leuk is om hier een paar dagen te komen oefenen, als je wel talent hebt.

Veel te doen voor gezinnen

Rondom de Alfsee is nog veel meer te doen voor gezinnen. Mocht je toch de pech hebben van een regenachtige dag dan is er het indoorpretpark. Wij hadden veel plezier bij de Linderautoland en de kartbaan. De kartbaan is een mooi raceparcours terwijl Linderautoland speciaal gericht is op kleine kinderen. In bijvoorbeeld een mini-vrachtwagen, jeep, brandweerwagen of ambulance kunnen die een rondje rijden over een eigen baan. Ze gaan natuurlijk superlangzaam maar mijn dochter was megatrots toen ze zelf het sturen en gasgeven onder de knie had. “Mama, ik kan auto rijden”. Gelukkig is ze het de volgende dag alweer vergeten toen we daadwerkelijk terug naar huis gingen.
Alfsee-indoor-pretpark-linderautoland-gele-auto-©Tikva.jpgAlfsee-indoor-pretpark-linderautoland-gele-auto-©Tikva.jpg

Camping Alfsee

Bij de Alfsee is zoveel te doen dat het echt de moeite is om langer dan een dagje te gaan. Er zijn genoeg slaapmogelijkheden. Er is een hotel maar ook een vakantiepark met diverse type huisjes en je kunt hier kamperen.
 
Alfsee-camping-vakantiepark-©Tikva.jpgAlfsee-camping-vakantiepark-©Tikva.jpg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.