© Vettt

Waterfonteinen Gronau – uitstapje net over de grens

Veel mensen kennen het al, maar ook zoveel mensen zijn er nog nooit geweest: de waterfonteinen in Gronau. Naast het Rock en Pop museum in Gronau vind je een heel mooi park. Een deel van het park bestaat uit een hele gave speeltuin, en een deel bestaat uit heel veel waterfonteinen en kleine badjes waar kinderen lekker in kunnen spelen.

Op een zonnige zaterdagmiddag

Op een zonnige zaterdagmiddag reed ik met 4 kinderen naar de waterfonteinen Gronau. Google Maps liet ons de auto parkeren aan de kant van de speeltuin, vanaf daar waren we in 2 minuutjes bij de waterfonteinen Gronau. Vanaf de fonteinen kijk je uit op het Rock en Pop museum en op het station. Mocht je een treinliefhebber in huis hebben dan is het ook echt een leuk tripje om met de trein te doen. Je loopt vanaf het station in Gronau zo naar de fonteinen. Terwijl ik lekker op een bankje kon zitten vermaken de kinderen zich kosteloos met alle verschillende fonteinen.
gronau-waterfonteinen-kinderen-spelen-water-©Vettt.jpggronau-waterfonteinen-kinderen-spelen-water-©Vettt.jpg

Piratenspeeltuin bij de waterfonteinen Gronau

Normaal gesproken was ik na de fonteinen nog even in de speeltuin gestopt, maar de dreigende wolken gooiden roet in het eten. Het begon te stormen, ik heb de kinderen beloofd zeker nog een keer terug te gaan. Want de speeltuin ziet er ook echt heel gaaf uit. Van onder andere het grote piratenschip en een hele grote glijbaan waren de meiden gelijk onder de indruk.

Ook leuk in Gronau

Vanaf de waterfonteinen loop je in een kleine 10 minuutjes naar het centrum, waar je bij Extrablatt lekker op het terras kunt neerstrijken voor het ultieme vakantie-gevoel. En het is zo’n 15 minuutjes lopen naar Tierpark Gronau, een uitgebreide kinderboerderij in het stadspark. Ook leuk!
gronau-waterfontein-water-meisje-spelen-©Vettt.jpggronau-waterfontein-water-meisje-spelen-©Vettt.jpg

Over de waterfonteinen Gronau

Je vindt de waterfonteinen in het LaGAapark in Gronau. Staan niet dagelijks aan. Doorgaans kun je er van maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 17.00 terecht en in het weekend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00.

Een aanrader is ook de buitenbad in Gronau. Neem hier een kijkje!

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.