© Canva-MonkeyBusinessImages

Wat moet je meenemen op fietsvakantie?

Binnenkort op fietsvakantie in Duitsland? Groot gelijk. Net over de grens vind je een heleboel mooie fietsroutes, klaar om ontdekt te worden. De hamvraag is: wat neem je mee? Een koffer is onhandig, een rugzak weer te klein… Je wilt niet teveel meenemen, maar ook zeker niet te weinig. In deze blog schetsen we een beeld van de bagage die je mee moet nemen op jouw fietsvakantie in Duitsland of elders.

Essentiële bagage voor jouw fietsvakantie in Duitsland

Op fietsvakantie moet je op alles voorbereid zijn. Om de vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen, raden wij je aan om onderstaande items in ieder geval in te pakken:
  • Lampje, bandenplakset en reserve binnenband

  • Fietskaarten en een navigatiesysteem

  • Lichtgewicht schoenen, comfortabele fietskleding en eventueel fietshelm

  • Kleding voor elke weersomstandigheid (van een zonnebril tot een regenjas)

  • Degelijke fiets met fietstassen voor de bagage

  • Multitool met inbussleutels, kettingpons en kruiskopschroevendraaier

  • Sporttape en tiewraps om gaten te stoppen of gebroken onderdelen vast te zetten

Net als bij alle andere soorten vakanties, moet je voor een fietsvakantie toiletspullen, kleding en andere vakantiebenodigdheden inpakken. Pak zo efficiënt mogelijk in, want op de fiets kun je niet zoveel meenemen.

Hoeveel bagage moet je meenemen op fietsvakantie?

Als je op fietsvakantie gaat, moet je goed nadenken over de hoeveelheid spullen die je meeneemt. Elke kilo die je extra inpakt, maakt het fietsen zwaarder. Daarom kiezen de meeste mensen voor bagage van maximaal 12 kg per persoon, onderverdeeld in fietstassen. De waardevolle spullen gaan in de stuurtas en de rest van de spullen gaan in de twee achtertassen. Een tent kan vervolgens op de achterdrager worden geplaatst. Geen zin om met een tent te sjouwen? Wellicht is een trekkershut een mooi alternatief.

Hoeveel km per dag fiets je tijdens een fietsvakantie?

Het is belangrijk om van te voren te bepalen hoeveel kilometers je minimaal en maximaal per dag wil fietsen. Dit hangt onder andere af van je conditie en reisgezelschap. Sport je veel? Reis je alleen, of met kinderen? Hoeveel dagen heb je de tijd om van A naar B te komen? Hoeveel km per uur fiets je gemiddeld? Aan de hand van deze vragen kun je voor jezelf een realistische inschatting maken.

Na een dag fietsen is het heerlijk om even bij te komen op een nabijgelegen camping. Sterker nog, veel mensen rijden tijdens een fietsvakantie van camping naar camping. In Duitsland zijn er veel campings waar je gemakkelijk naartoe fietst. Bekijk onze campings en ontdek of je alvast een mooie fietsroute uit kunt stippelen.

Extra informatie over de ideale fietsvakantie in Duitsland

Zoek je aanvullende informatie over fietsvakanties in Duitsland? Op Geheim over de grens vind je meer relevante informatie, waaronder mooie fietsroutes door Duitsland.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.