© Canva-studioroman

Wandelvakantie in Duitsland

Wil jij graag net over de grens wandelen? In Duitsland zijn er wandelvakanties in alle soorten en maten: van een eendaagse wandeltrektocht tot een wandelvakantie van 4 dagen. Ook het gezelschap kan behoorlijk variëren. Lekker uitwaaien op vakantie met de hond, wandelen met familie of zelf even de rust en ruimte opzoeken? Het kan allemaal! In deze blog doe je alvast wat inspiratie op voor de verschillende mogelijkheden.

Wandelen in Duitsland: waar moet je heen?

Duitsland is ontzettend groot, de mogelijkheden om te wandelen zijn eindeloos. Gelukkig is het voor een mooie wandeling helemaal niet nodig om Duitsland diep in te rijden. Net over de grens, in West-Duitsland, liggen legio natuurrijke landschappen op jou te wachten. Na een korte reis ben je in Noordrijn-Westfalen: een hele andere omgeving waar je volledig tot rust kunt komen. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling op de Hermannsweg.

Wandelvakantie in het grensgebied van Duitsland

Als je dichtbij het Duitse grensgebied woont, dan kun je gemakkelijk in een dagje op en neer. Handig als je in het weekend een lange wandeling wil maken, bijvoorbeeld met je hond. Maar als je de omgeving écht goed wil leren kennen, dan raden we aan om een meerdaagse wandelvakantie te boeken. Maak bijvoorbeeld een wandeltrektocht van een 2 tot 4 dagen, of ga na het wandelen gezellig kamperen. Al onze campings geven jou met alle liefde informatie over wandelroutes in de omgeving.

Wandelen in elk seizoen: van winterwandelen tot zomertrekking

Ben je een wandelvakantie in Duitsland aan het plannen? Laat je niet te veel leiden door het seizoen. Veel mensen denken ten onrechte dat ze in de zomer moeten wandelen, terwijl elk jaargetijde eigen charme heeft. In de lente laat het zonnetje zich eindelijk weer zien, waardoor de planten en bloemen onder jouw ogen ontwaken. De herfst trakteert je op een kleurrijk landschap waarbij de rode en goudgele bladeren naar beneden dwarrelen en de paddenstoelen uit de grond schieten. In de winter kan het flink koud worden, waardoor het landschap een ijzige gloed krijgt. Met een beetje geluk ligt er zelfs sneeuw, zodat je kan langlaufen. Dat is de ultieme winterwandeling in Duitsland!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.