© Maud

Uitje naar Wildpark Frankenhof

Onlangs was ik weer eens een dagje op pad. Dit keer met mijn moeder, zusje en mijn twee dochtertjes Fenne (2 jaar) en Saar (0 jaar). We besloten om er echt een meisjesdag van te maken en het was zo gezellig! Mijn zusje heeft de laatste vier maanden in Alaska gewoond en gewerkt, dus we moesten echt een beetje tijd inhalen.

Uurtje rijden naar Wilpark Frankenhof

We gingen naar Wildpark Frankenhof in Reken, op een klein uurtje rijden van ons huis. In de auto was het al gezellig en we waren met Fenne aan het kletsen over welke dieren er allemaal zouden zijn. We hadden er helemaal zin in!
wildpark-frankenhof-dieren-©Maud.jpgwildpark-frankenhof-dieren-©Maud.jpg

Familieuitje Wildpark Frankenhof

Eenmaal aangekomen kwamen we er al snel achter dat Wildpark Frankenhof ontzettend leuk is. Het voelt niet echt als een dierentuin, maar veel eerder als een natuurpark. Het park is ruim opgezet, waardoor het lekker rustig is, en het is er erg groen. Wij volgden de route Rundweg en zo kwamen we overal langs.

Het viel me op dat de dieren hier erg veel ruimte hebben. Hierdoor loop je als bezoeker wat langer over een stuk met dezelfde dieren, maar voor de dieren is het ontzettend fijn dat ze zoveel ruimte hebben. Dat vind ik echt een pluspunt! Wat ook erg leuk is: je vindt hier niet echt de standaard dieren. Zo hebben we geen olifanten en giraffen gezien. Maar juist wolven, lynxen, bizons en noem het maar op. Echt dieren die je (in Europa) in het wild tegen kunt komen.
wildpark-frankenhof-meisje-gras-dieren-©Maud.jpgwildpark-frankenhof-meisje-gras-dieren-©Maud.jpg
wildpark-frankenhof-kinderwagen-kindje-dieren-reken-©Maud.jpgwildpark-frankenhof-kinderwagen-kindje-dieren-reken-©Maud.jpg

Volop speelplezier in Wildpark Frankenhof

In het park zijn verschillende plekken om te spelen. Zo vind je er een belvenispad waar je lekker kunt klimmen en ontdekken, maar er is ook een sprookjesbos

De route eindigt bij de ‘Avonturenspeelplaats’. Een enorm grote speeltuin met alles er op en er aan. Ik vind het heel fijn dat de speeltuin pas op het einde is.. Als deze op het begin of halverwege al zou zijn, zouden we denk ik maar de helft van de dierentuin zien. Het (letterlijke) hoogtepunt van de speeltuin is de hoge glijbaan. Hier moet je met speciale matjes van af, ontzettend leuk! Met mooi weer kunnen de kindjes hier ook spelen op de waterspeelplaats.

Behalve de speeltuin is er ook een speciale speelplek voor de kleintjes onder ons. Deze zit naast het terras van het restaurant (waar je onder andere lekkere braadworsten, patatjes, schnitzels en ijsjes kunt kopen). Op de peuterspeelplaats vind je onder andere een springkussen en een plein met auto’s waar ze zelf mee kunnen spelen.

Aanvullende informatie

Wildpark Frankenhof is het hele jaar geopend (met uitzondering van 24 en 25 december). In de zomermaanden (maart t/m oktober) zijn ze geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur en in de wintermaanden (november t/m februari) van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor volwassenen betaal je € 8,00 entree en voor kinderen (van 2 tot en met 14 jaar) maar € 7,00. Je betaalt slechts één keer entree en hebt dan toegang tot alle attracties (de dieren, de speeltuin en het sprookjesbos) van het park.

Voor meer informatie en actuele openingstijden en entreeprijzen verwijs ik je door naar de website van Wildpark Frankenhof.

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.