© Stephanie-de-Wolf

Uit in Bippen: Spoorfietsen

Fietsen op zondagmiddag. Klinkt lekker burgerlijk. Is het ook! Spoorfietsen is toch net een tikkie minder burgerlijk en naast dat het heel erg leuk is, verbrand je ook de nodige calorieën. Win- win!

​Op een uurtje rijden van Hengelo ligt Bippen

Op een uurtje rijden van Hengelo ligt Bippen. Bippen is een heel klein plaatsje in Hasetal. Onderweg zien we glooiende landschappen met akkers vol mais en weilanden waar koeien rustig lopen te grazen. Het groen wordt afgewisseld met mooie, oude, typisch Duitse boerderijen. Instant vakantie gevoel!
bippen-spoor-spoorfietsen-bos-©Stephanie-de-Wolf.jpgbippen-spoor-spoorfietsen-bos-©Stephanie-de-Wolf.jpg

Gewoon fietsen!

Samen met vrienden en hun zoon melden we ons bij een kantoor dat doet denken aan een oud stationnetje. Hier krijgen we, in het Duits, een korte uitleg over de activiteit en dan kunnen we beginnen! We krijgen twee wagentjes mee. Ieder wagentje heeft twee fietsen met een bankje ertussen. We zoeken een plekje en  dan is het een kwestie van fietsen!
Over een oud spoor, dat niet meer in gebruik is, fiets je zo’n 8 kilometer door het prachtige Hasetal. Onderweg kom je een paar spoorbomen tegen die je handmatig omhoog moet halen, om vervolgens weer verder te fietsen!

Na een paar kilometer is er een overgang en vlakbij zit een restaurant. We kunnen hier eventjes naar toe om een wat te gaan drinken, maar we besluiten door te fietsen.

Omdat we niet super snel gaan en er ook genoeg tijd is om regelmatig even stil te staan en van het uitzicht kunnen genieten, is het voor de kinderen ook erg leuk! Zij kunnen regelmatig even hun benen strekken, en stukje lopen, beestjes zoeken en helpen met de slagbomen omhoog doen!

Na ruim een uur komen we bij het eindpunt aan.

Na ruim een uur komen we bij het eindpunt aan. Het spoor houdt hier ook gewoon op! We moeten de wagonnetjes even omdraaien en fietsen dan terug naar Bippen. We hebben niet heel erg hard gefietst, wel veel gekletst, heel vaak gestopt om een rups te bewonderen, een roofvogel te spotten of een hertje door het bos te zien wandelen,  maar het is toch een behoorlijke work out! We hebben allemaal wel een drankje verdiend. Op tien minuutjes rijden van het stationnetje vind je een typisch Duitse Kartoffelhaus. Het biertje dat eventjes later voor mijn neus staat, is het lekkerste biertje ooit!


Ankumer-kartoffelhaus-ankum-bier-proosten-©Stephanie-de-Wolf.jpgAnkumer-kartoffelhaus-ankum-bier-proosten-©Stephanie-de-Wolf.jpg
Ankumer-kartoffelhaus-ankum-eten-hamburger-burger-patat-©Stephanie-de-Wolf.jpgAnkumer-kartoffelhaus-ankum-eten-hamburger-burger-patat-©Stephanie-de-Wolf.jpg

Praktische informatie

Er zijn verschillende mogelijkheden tot spoorfietsen! Er zijn diverse opstartpunten en ook kun je kiezen of je met z’n tweetjes, met een klein groepje of om tijdens een familiedag te doen. Er is plek tot 100 personen. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de website.  Het restaurant waar wij zijn geweest, ligt op 12 minuutjes rijden van Bippen. De keuken van het restaurant is van woensdag tot zondag geopend van 18.00 tot 21.00. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar hun website www.ankumer-kartoffelhaus.de

Bij Ankumer Kartoffelhaus

Bij Ankumer Kartoffelhaus in Ankum hangen de koekoeksklokken aan de muur en vind je overal opgezette dieren, oude schilderijtjes, potjes, keteltjes en flesjes. Een Duits restaurant zoals je een Duits restaurant verwacht! Ze hebben ze een fijne kaart met verschillende schnitzels, hamburgers, steaks en stoofgerechten. Ik kan je vertellen, dat smaakt in combinatie met een grote pul bier heerlijk na een hele middag fietsen!
Ankumer-kartoffelhaus-Ankum-eten-schnitzel-patat-©Stephanie-de-Wolf.jpgAnkumer-kartoffelhaus-Ankum-eten-schnitzel-patat-©Stephanie-de-Wolf.jpg

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.