© Canva-Alexas_Fotos-pixabay

Struinen in de Duitse supermarkt

De regen komt met bakken uit de lucht. Ideaal weer om in huis eindelijk eens een begin te maken aan de kluslijst.

Met klapkrat de grens over

Rob begint voortvarend en krijgt „hulp“ van Max. Floortje zit op dit moment in een knutselfase en die krijgen we met geen mogelijkheid haar kamer uit. Zelf heb ik helaas twee linkerhanden en – eerlijk is eerlijk – geen zin om thuis te blijven. Ik besluit boodschappen te gaan doen, maar dan wel op een leuke manier; ik pak de auto en reis af naar een supermarkt in Duitsland!
großeinkauf-grootinkoop-boodschappenkrat-klapkrat-©Anne.jpggroßeinkauf-grootinkoop-boodschappenkrat-klapkrat-©Anne.jpg

Pumpernickel en chocola

We komen bijna allemaal wel eens in Duitse supermarkten – in de zomervakantie als we op de camping staan. Toch laten we de supermarkt bij een weekendje weg of een dag uit over de grens vaak links liggen. Waarom eigenlijk?

Zelf geniet ik ervan om door winkels te struinen langs schappen vol onbekende artikelen. Alle paden ga ik af en hoe meer vreemde producten ik zie, hoe enthousiaster ik word! Grappige verpakkingen, rare woorden (wat dacht je van Schmand, Gurkenviertel en Pumpernickel!) of gewoon rondhangen bij de koffieautomaat om een praatje te maken met wat locals; het is allemaal mogelijk als ik de Duitse grens passeer.

Koffie drinken met locals

Gewapend met klapkrat betreed ik een gigantische supermarkt – wow! Hier verkopen ze dus echt alles, van merkspijkerbroek tot tv’s. Met dit slechte weer van vandaag een ideaal uitje! Van Rob heb ik de nodige instructies ontvangen: “vul de drankvoorraad aan en vergeet de Bild Zeitung niet!”

Voor de kinderen neem ik chocola mee; altijd in vierkantvorm en in vele varianten. Kwestie van nostalgie. Dan door naar een ander pad voor lentesoep – dat bestaat dus in Duitsland! Bij de uitgang nog snel langs het bakkertje want zonder echt Duits Schwarzbrot – ouderwets zurig en compact – is deze alternatieve shoppingtour niet compleet…
lentesoep-Duitsland-supermarkt-knoflooksoep-©Anne.jpglentesoep-Duitsland-supermarkt-knoflooksoep-©Anne.jpg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.