© Dieter-Schinner

Sportieve vakantie's in Duitsland

Zie je het niet zitten om elke dag op je ligbed voor je tent een boek te lezen, maar ben je liever de hele dag actief bezig? Dan is een sportieve vakantie zeker een aanrader voor jou. Naast de leuke en sportieve activiteiten zie je ook heel veel van de prachtige landschappen van Duitsland. Wandel door de mooie natuurgebieden of maak de Duitse wateren onveilig op waterski’s.

Waarom actieve vakanties in Duitsland?

Door de vele soorten natuur zijn er veel soorten sport mogelijk in het grensgebied van Duitsland. De diverse gebieden bieden een ruime mogelijkheid in verschillende soorten sport. Van wandelen tot wintersport; alles is mogelijk in Duitsland!

Fietsvakanties in Duitsland

Fietsen in Duitsland is een heel goed idee. Het is namelijk een relatief vlak landschap wat het fietsen heel toegankelijk maakt. Het grensgebied is daarnaast een prachtig natuurgebied waar je door mooie landschappen fiets met de fluitende vogels om je heen. Fiets door leuke dorpjes en ontdek het Duitse grensgebied op een leuke en sportieve manier!

Wandelvakanties in Duitsland

Duitsland is een perfect land om de mooiste wandelingen te maken. Midden in de prachtige natuur waan je je in heel hele andere wereld. Er zijn heel veel wandelroutes te vinden die voor zowel jong als oud erg leuk zijn om te wandelen. Zo zijn er korte wandelroutes, maar ook meerdaagse routes. Ontdek de mooie natuur van het Duitse grensgebied tijdens de leukste wandeltochten.

Klimparken in Duitsland

Als je een echte avonturier bent, is het bezoeken van een klimpark in Duitsland een heel leuk uitstapje. In het grensgebied zijn er heel veel verschillende soorten klimbossen te vinden waar je al je energie kwijt kunt. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er klimparken te vinden waar je makkelijk een hele dag zoet bent. Bekijk hier de lijst met onze favoriete klimparken in het grensgebied.

Watersporten in Duitsland

Verspreid door heel Duitsland zijn er veel gebieden waar je heel goed kunt watersporten. Van kanoën tot raften en van surfen tot vissen; op het gebied van watersport is er heel veel mogelijk in Duitsland. Je kunt het bij watersporten zo actief maken als je zelf wilt; rustig kajakken op een meer voor ontspanning of waterskiën als je meer van de actie bent. Bekijk onze campings met watersportfaciliteiten en boek je volgende watersport vakantie.

Wintersporten in Duitsland

Duitsland is een heel populair land onder de wintersportende Nederlanders. De Duitse skigebieden zijn ideaal voor een weekje in de sneeuw. De verschillende mogelijke bestemmingen maken dat er voor elke wintersport fanaat wel een gebied is die voldoet aan de wensen. Er zijn prachtige skipistes waar je vanaf raast met je ski’s of snowboard. Ook zijn er gebieden waar je prachtig kunt wandelen of langlaufen.

Plan nu je sportieve vakantie net over de grens

Hou je wel van een beetje actie en sportiviteit? Net over de grens in Duitsland vind je veel campings die deze mogelijkheid bieden. Plan jouw favoriete actieve uitstapjes in Duitsland!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.