© TIKVA-GEZINOPREIS.NL

Slapen bij de boer met je gezin of een groep – Ferienhof Schnieder in Dülmen

We rijden door het mooie bosgebied van Noordrijn-Westfalen en zien langs de weg het bordje van accommodatie Ferienhof Schnieder in Dülmen. We draaien het terrein op en worden welkom geheten door de energieke en speelse hond Luna, direct gevolgd door de vriendelijke eigenaar van Ferienhof Schnieder.

Veel te doen voor gezinnen

We krijgen een warme chocomelk en koffie aangeboden en terwijl we opwarmen, kunnen we gelijk even rondkijken. Onze dochter vindt al snel de speelhoek. De heer Schnieder vertelt dat sommige van de bordspellen nog van zijn eigen kinderen zijn geweest die inmiddels volwassen zijn. Buiten is er nog veel meer te doen voor gezinnen. Kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline, de boomhut inklimmen of over het erf racen met skelters. Hoewel het geen werkende boerderij meer is, zijn er nog wel enkele dieren zoals paarden en konijnen om gezellig mee te knuffelen.

Oude boerderij als accommodatie

Een paar jaar geleden is hij begonnen om de boerderij om te toveren tot accommodatie voor gasten en een restaurant dat in de zomermaanden ook voor niet-gasten open is. Wij slapen in één van de kamers die je voor een nachtje kunt huren. Er zijn één-, tweepersoons en familiekamers beschikbaar. Onze familiekamer bestaat uit twee verdiepingen met een woongedeelte en boven twee slaapkamers. Ideaal, want zo kan je wanneer de kinderen op bed liggen zelf genoeg gewoon op normaal volume kletsen of TV kijken. Onze kamer heeft een badkamer en nog een tweede toilet. De accommodatie Ferienhof Schnieder is netjes en schoon. De inrichting is smaakgevoelig, laten we het “typisch Duits” noemen. De prijs-kwaliteit verhouding is in ieder geval meer dan uitstekend. Je kunt ook nog ontbijt bestellen met verse broodjes. De WiFi werkt ook uitstekend, wat in Duitsland echt niet vanzelfsprekend is.

Ferienhof Schnieder in Dülmen

De heer Schnieder laat ons ook de appartementen zien en die zijn net als de kamers erg ruim van opzet. Ook hier kan je kiezen voor één of meerdere slaapkamers. Je hebt een volwaardige keuken en een eigen terras. Er is ook een grote ruimte met keuken en lange tafels die groepen kunnen gebruiken. Ik kan me voorstellen dat je hier een perfect familieweekend kunt hebben. Elke gezin heeft wel een eigen appartement maar als je wil kun je samen koken. Kinderen vervelen zich geen moment op de boerderij en ook in de omgeving is ontzettend veel te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Wildpark Frankenhof (15 minuten). Bovendien hebben ze bij Ferienhof Schnieder in Dülmen ook rekening gehouden met gasten die minder goed te been zijn. Er is bij het restaurant een rolstoeltoilet en alle appartementen zijn gelijkvloers met ruime badkamers die ook rolstoeltoegankelijk zijn. De kamers zijn bereikbaar met een lift.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.